“UVEK ĆU SE SEĆATI BEOGRADA”: Pablo Laso na EMOTIVAN NAČIN govorio o osvojenom Fajnl foru!

Pablo Laso
Beta

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je da je ključ pobede u finalu Evrolige timski duh i igra.

 

– Uvek počinjem konferenciju tako što čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici. Čestitam im na svemu. Ovako nešto se ne postiže bez velikog rada. Bila je ovo neverovatna godina za nas. Najbitnije je što smo istupili napred i žrtovali se. Veoma sam srećan. Bila je sjajna košarka, ceo fajnal-for je bio fantastičan. Uvek ću se sećati da sam ovde postao šampion, volim Beograd. Supruga mi je rekla da moramo da dođemo ovamo, nevezano za košarku. Rekao sam da je to teško odvojiti, ali je bila izričita  – bez košarke. Moraću da kažem supruzi da ćemo doći ovamo bez osvrtanja na košarku. Takođe, veoma poštujem to šta Beograd znači za košarku kroz istoriju, ali želim da upoznam i sam grad – rekao je Laso posle finalne utakmice.

Real Madrid je u nedelju uveče osvojio svoju 10. titulu u Evroligi, pošto je u Areni u finalu završnog turnira pobedio Fenerbahče sa 85:80.

– Ovog vikenda smo u Beogradu videli najbolju košarku na svetu i ponosan sam što smo postali prvaci Evrope – kazao je Laso.

On je ocenio da je njegova ekipa pobedila u svom, a ne u “stilu Fenerbahčea”, koji je brojne utakmice prelomio u trećoj deonici.

– Real Madrid je Real Madrid, a Fener je Fener. Poštujem ih kao klub i organizaciju. To je tim koji igra finale tri godine zaredom. Ne mislim da smo ih pobedili u njihovom stilu. Ovo je bio stil Real Madrida. Imali smo svoj plan i držali smo se njega – rekao je trener “kraljevskog kluba”.

Laso je dodao da je ponosan na svoje igrače, što je svako od njih u svakom trenutku znao svoju ulogu i “savršeno uradio svoj posao”, kao i da je veliki uticaj na trijumf imao učinak centarske linije.