Užasna dijagnoza: Poznata sportistkinja obolela od raka jetre

'Lečim se i borim se svom snagom da pobedim opaku bolest', izjavila Britanka ukrajinskog porekla.

Nekada najbolja britanska teniserka ukrajinskog porekla Elena Baltača šokirala je javnost u četvrtak uveče kada je otkrila da se leči od kancera na jetri.Istog momenta sa svih strana počele su da pristižu poruke podrške 30-godišnjoj Eleni, koja je prestala da se bavi profesionalnim tenisom u novembru 2013.

Baltača je tokom čitave karijere imala hronične probleme sa jetrom, ali je uprkos tome uspela da stigne do 49. mesta na WTA listi i da igra važnu ulogu u britanskoj Fed kup reprezentaciji.

– Nedavno mi je dijagnostikovan rak jetre… Trenutno sam na lečenju i svom snagom se borim se protiv bolesti – rekla je teniserka.

Još uvek nije poznato da li je opaka bolest u vezi sa problemima koji su je pratili od kasnih tinejdžerskih dana, kada joj je 2003. pronađena retka bolest Primarni sklerozantni holangitis. Baltača je svakodnevno bila pod terapijom uzimajući velike količine lekova.

Uspela je da se vrati tenisu i da stigne do trećeg kola Vimbldona.

Bltača je odrasla u sportskoj porodici u Kijevu. Otac je igrao fudbal za Ipsvič Taun i bio je reprezentativac SSSR, dok joj se majka Olga takmičila u petoboju za Sovjetski Savez na Olimpijskim igrama.

Njen brat Sergej je takođe profesionalni fudbaler.

Elena se po završetku igračke karijere posvetila vođenju teniske akademije u Ipsviču, kojom rukovodi zajedno sa suprugom.