UZBUDLJIV POČETAK US OPENA: Aleksandra Krunić priredila SENZACIJU, Jankovićeva poražena od Kvitove!

Aleksandra Krunić
print screen/youtube.com/WeAreTennis Highlights

Srpska teniserka Aleksandra Krunić, uspela je da eliminiše sedmu igračicu sveta Džoanu Kontu iz Britanije, po setovima 4:6, 6:3, 6:4.

 

Meč između Krunićeve i Konte obeležio je veliki broj brejkova i preokreta, a odlučujući se dogodio u sedmom gemu trećeg seta kada je naša teniserka prelomila meč.

Prvi set je počeo u znaku odlične igre Britanke koja je imala prednost od 4:1, ali je Krunićeva uspela da se vrati i izjednači na 4:4. Ipak, sedma teniserka sveta je bila koncentrisana u odlučujućim momentima i ponovo uspela da preotme servis Krunićevoj za vođstvo od 6:4.

Drugi set je pružio vrlo izjednačenu borbu u kojoj je bilo dosta prilika za brejk, ali je je jedini napravila Krunićeva, izjednačivši rezultat u setovima.

U odlučujućem setu viđena je iscrpljujuća borba koja je uvela meč u treći sat. Najvažniji korak ka senzaciji, Krunićeva pravi u sedmom gemu kada je i došla do brejka prednosti. Sve što je trebalo da uradi jeste da čuva svoj servis u naredna tri gema što je naša teniserka i učinila za prvu pobedu na ovogodišnjem US Openu.

Naša druga predstavnica na četvrtom gren slemu Jelena Janković, nije uspela da se plasira u drugo kolo, pošto je  izgubila od Čehinje Petre Kvitove sa 7.5, 7:5.

U konkurenciji tenisera, Janko Tipsarević je uspeo da se plasira u drugo kolo, pošto je uspeo da savlada Tanisa Kokinakisa rezultatom 3:2, po setovima 6:7, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3.