UZBUDLJIVA NBA NOĆ: Oklahoma pobedila San Antonio

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas na gostujućem terenu aktuelne šampione NBA lige San Antonio sa 114:106 i ostvarili šestu uzastopnu pobedu.

Tokom božićne večeri, u američkoj NBA ligi odigrano je pet utakmica, a pored Oklahome, pobede su ostvarili Majami, Vašington, Čikago i Los Anđeles Klipersi.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, Oklahomu je do pobede protiv San Antonija predvodio Rasel Vestbruk sa 34 poena i 11 asistencija, a dobru partiju prikazao je Serž Ibaka sa 21 poenom i devet skokova.

Stiven Adams ubacio je 16 poena i imao 15 skokova, a Entoni Morou 15 poena, za tim iz Oklahome u kome nije bilo Kevina Durenta zbog povrede skočnog zgloba.

U ekipi San Antonija nije bilo Kavija Leonarda, a sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena. Najefikasniji je bio Met Boner sa 17 poena, Tim Dankan dodao je 15 poena uz šest skokova i pet asistencija, a po 14 poena Tijago Spliter i Kori Džozef.

Košarkaši Majamija pobedili su na svom terenu Klivlend sa 101:91 u prvoj utakmici dve ekipe otkako se Lebron Džejms vratio među Kavalirse.

Majami su do pobede predvodili Dvejn Vejd sa 31 poenom, od kojih je 24 postigao u prvom poluvremenu, i Luol Deng sa 25 poena, osam skokova i osam asistencija. Kris Andersen dodao je 12 poena i osam skokova. U timu nije bilo Krisa Boša zbog povrede lista na nozi.

Lebron Džejms bio je najefikasniji u ekipi Klivlenda sa 30 poena, uz osam asistencija i četiri skoka. Kajri Irving dodao je 25 poena, a Kevin Lav 14.

Džejms je prvi put igrao protiv Majamija, sa kojim je u poslednje četiri godine igrao u četiri finala i osvojio dve titule.

Košarkaši Čikaga pobedili su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 113:93 i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Najbolji u pobedničkom timu bio je Pau Gasol, koji je protiv svog bivšeg kluba postigao 23 poena i imao 13 skokova. On je ovog leta prešao u Čikago, a više od šest sezona igrao za Lejkerse i osvojio dve šampionske titule.

Džimi Batler ubacio je 21 poen, a Derik Rouz 20 poena uz šest asistencija za Čikago.

Vesli Džonson je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi iz Los Anđelesa, u kojoj drugu uzastopnu utakmicu nije bilo Kobija Brajanta zbog umora.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Golden Stejt sa 100:86, dok je Vašington pobedio Njujork sa 102:91 i naneo mu šesti uzastopni poraz, odnosno 16. u poslednjih 17 utakmica.