UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA: Atlanta i Memfis izjednačili polufinalnim serijama plej-ofa

Košarkaši Atlante i Memfisa izjednačili su u noći između utorka i srede na po 1:1 u pobedama u polufinalnim serijama plej-ofa Istočne, odnosno Zapadne konferencije NBA lige.Atlanta je pred svojim navijačima savladala Vašington sa 106:90, dok je Memfis u gostima pobedio Golden Stejt sa 97:90 i tako došao do vrednog "brejka".

 

Atlantu je do izjednačenja na Istoku predvodio Demar Kerol sa 22 poena, Pol Milsap je ostvario “dabl-dabl” učinak od 18 poena i 11 skokova, a Al Horford je takođe ubacio 18 poena.

Vašington je nastupao u oslabljenom sastavu bez Džona Vola, a najistaknutiji u njegovim redovima bio je Ramon Sešns sa 21 poenom, dok je poen manje ubacio Bredli Bil.

Polufinalna serija plej-ofa Istočne konferencije seli se u Vašington, koji će u naredna dva meča biti domaćin, a prvi je na programu u subotu uveče.

Memfis je do iznenađujućeg trijufma nad Golden Stejtom predvodio Majk Konli, koji se vratio u ekipu samo osam dana posle hirurškog zahvata ispod oka.

On je postigao 22 poena, a ispratio ga je Zek Rendolf sa 20, dok us Kortni Li i Mark Gasol dodali po 15.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio najkorisniji igrač NBA lige Stefon Kari sa 19 poena, dok su Drejmond Grin i Leandro Barbosa dodali po 14.

Treći meč polufinala Zapadne konferencije između Memfisa i Golden Stejta igraće se u subotu, a domaćin će u predstojeća dva susreta biti Memfis.