Uzbudljivo na terenu: Pobede CSKA i Panatinaikosa

Košarkaši ruskog CSKA pobedili su u Berlinu domaću Albu sa 84:68 u utakmici prvog kola Grupe B Evrolige, dok je u meču Grupe C grčki Panatinaikos savladao poljski Turov sa 84:77.

CSKA je od početka meča kontrolisao igru, ali je tek u trećoj deonici uspeo da stekne dvocifrenu, na kraju će se ispostaviti, nedostižnu prednost.

U ekipi CSKA najbolji su bili Saša Kaun sa 16 poena i devet skokova i srpski košarkaš Miloš Teodosić sa 15 poena, osam skokova i pet asistencija.

Jedini s dvocifrenim učnkom kod Albe, koju predvodi srpski trener Saša Obradović, bio je Redži Reding sa 11 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, dok su Nils Gifi i Džamel Meklin dali po devet.

Panatinaikos je u Atini savladao poljski Turov, a grčku ekipu je do trijumfa predvodio Nikos Papas sa 16 poena i pet skokova, a isti borj poena postigao je i Ej Dži Sloter, ali je imao tri uhvaćene lopte manje.

U ekipi Turova istakao se Mardi Kolins sa 23 poena i devet skokova, dok je srpski košarkaš Nemanja Jaramaz za 25 minuta na parketu postigao tri poena, a uz to je imao i četiri skoka i tri asistencije.