Uzburkao svetsku javnost: Oglasio se Australijan open zbog Novaka i objasnio medicinsko izuzeće

Australijan open se oglasio nakon što je Novak Đoković objavio da će igrati na prvom grend slemu u sezoni.

printscreen

Turnir u Melburnu se oglasio saopštenjem:

– Novak Đoković će se takmičiti na Australijan openu i na putu je za Australiju. Đoković se prijavio za medicinsko izuzeće koje je izdato prateći strog proces provere koji je uključivao dva nezavisna panela medicinskih stručnjaka. Jedan od njih bio je Nezavisni panel za proveru medicinskog izuzeća koji je formialo Ministarstvo zdravlja Viktorije. Oni su se bavili svim prijavama da vide da li su praćene smernice Australijske tehničke grupe za savetovanje-  stajalo je u saopštenju, prenosi “Nova”.

Zatim su navedeni detalji kako se obrađuju detalji o medicinskom izuzeću. Protokoli su usaglašeni od strane Ministarstva zdravlja Viktorije i Tenisa Australije.

To je nezavisni proces, a one koji se prijave ispituju eksperti iz oblasti imunologije, infektivnih bolesti i lekari opšte prakse.

Potvrđeno je da su ispoštovana pravila Australijske tehničke grupe za savetovanje o imunizaciji (ATAGI).

Uz to se navodi i izjava Krega Tajlija, direktora Australijan open u kojoj se navodi da igrači navijači i osoblje moraju da budu vakcinisani, osim ukoliko ne postoji opravdani razlog zbog kog se dodeljuje izuzeće, prenosi “Nova”.