“UZMITE MOTKE, RAZBIJTE IM GLAVE”: Ovo je recept Milana Živadinovića za pobedu protiv Brazila! (VIDEO)

Pred našom reprezentacijom je meč protiv Brazila koji bi mogao biti istorijski za srpski fudbal, a svoja predviđanja pred večerašnji duel izneo je bivši selektor nacionalnog tima Milan Živadinović.

printscreen/youtube.com/Zajedno Za Život

Za prolazak u nokaut fazu takmičenja našoj ekipi je neophodna pobeda nad Brazilom. Takođe, Srbija može do osmine finala ukoliko večeras odigra nerešeno sa dva ili više postignutih golova i uz poraz Švajcarske od Kostarike.

Do danas je Srbija (Jugoslavija) 19 puta igrala protiv Brazila i uspela da pobedi samo dva puta. Prema rečima nekadašnjeg selektora Milana Živadinovića, naša reprezentacija može do povoljnog rezultata, ali samo ukoliko se timskom igrom suprostavi favorizovanom Brazilu.

– Uzmite motke, kad izlazite na teren razbijte im glave i pobeđujemo sigurno. Da bude 1:0 za Brazil je neuspeh, moji klinci su odigrali 1:1 usred Brazila pred 100.000 gledalaca. Svaki protivnik može da se pobedi. Bitno je da glava misli da može da pobedi. Ako noge znaju da mogu da pobede, a glava sumnja, kazniće nas – rekao je Živadinović gostujući na Prvoj TV.

Nekoliko igrača u sadašnjem sastavu Srbije zna kako se pobeđuje Brazil – Predrag Rajković, Miloš Veljković, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić bili su u omladinskoj selekciji koja je 2015. nadigrala “Selesao” u finalu U20 Svetskog prvenstva.

– Reprezentacija Srbije ima šansu kao što svako ima. Ali ako su oni duboko u duši inferiorni i misle da će biti teško, ako se polovina njih već spakovala, ako oni na klupi misle kako da odu kući, na more da se kupaju i o plati u klubu, onda nema tu ništa – kaže Živadinović.

Bivši selektor ističe da nisu pojedinci ti u koje treba da se uzdamo protiv Brazila.

– Nemamo mi jakog pojedinca, nemojmo od bekova da pravimo jake pojedince. Mi možemo ići na kolektiv. Selektor mora da se nametne. Saradnici moraju da budu u službi selektora, a svi oni zajedno s nama u službi Srbije. Jer narod očekuje, željan je nekog uspeha – kaže Živadinović.

Živadinović se tom prilikom osvrnuo na utakmicu protiv Švajcarske.

– U priči mi smo najbolji na svetu. Kažu sudija je kriv. Klasična priča, nije svirao penal. Čekaj da vidimo kakva je priprema bila za utakmica. Da vidimo da li su igrači kada je selektor rekao u 11 spavanje otišli u pet ujutru. Gde je problem drastičnog pada drugog poluvremena? Nisam prepoznao svoju Srbiju, nisu mogli da stoje na nogama. Verovatno je došlo do samozadovoljenja. U fudbalu je najbitnija stvar odžavanje kontinuiteta na poluvremenu. Lekar priča jedno, fizioterapeut drugo, kapiten treće. Ja nisam dozvoljavao mušica da se čuje. Imao sam plastične flaše i gađao ih sve u glavu. Mora tako. Mi smo mentalitet koji je navikao na čvrstinu. Ako mnogo pustite igračima da oni odlučuju, nema od toga ništa – iskren je Živadinović.