UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Vozač ubio kolegu na stazi

Vozač Sprint car serije Toni Sjuart tokom trke u Njujorku ubio kolegu Kevina Varda Juniora, koji je krug ranije izleteo sa staze.

Iskusni vozač Toni Stjuart je tokom pripreme za trku u Sprint car seriji udario svog kolegu Kevina Varda Juniora, koji je nedugo zatim preminuo u bolnici.
Incident se dogodio u Kanandejgva Motosport parku u Njujorku. Mladi Vard je, prema rečima očevidaca, završio trku krug pre nesreće, a onda je izašao iz svog automobila. U poteri za vozačem koji ga je izbacio iz trke, na njega je naleteo Stjuart, udario ga i odbacio 15 metara dalje.

Stjuart, iskusni američki vozač, vlasnik tima i biznismen, koji je u karijeri pobeđivao i u takmičenju Indi kar, odmah nakon što je video da je udario kolegu, pritrčao mu je u pomoć kao i redari pored piste. Mladić je hitno prebačen u bolnicu sa teškim povredama, a nekoliko sati kasnije objavljeno je da je preminuo.

Kancelarija šerifa Ontarija oglasila se posle tragedije saopštivši da na tu nesreću ne gledaju kao na krivično delo. Šerif Filip Povero rekao je da u početku nisu želeli da saopšte ime preminulog vozača, kao i da je Stjuart bio vidno potresen posle tragedije i da je maksimalno sarađivao tokom ispitivanja u policijskoj stanici.

Sjuart-Has Rejsing, tim čiji je Toni Stjuart osnivač i vlasnik i za koji nastupa, oglasio se saopštenjem posle tragedije u državi Njujork.

– U subotu uveče tokom brzinske trke dogodila se stravična nesreća u kojoj je učestvovao Toni Stjuart. Toni je ostao nepovređen tokom incidenta, ali je kolega takmičar izgubio život. U mislima i u molitvama bićemo uz njegovu porodicu. Još uvek pokušavamo da rekonstruišemo detalje ove teške tragedije i cenimo razumevanje javnosti za težak period koji preživljavamo – stoji u saopštenju Stjuart-Has Rejsing tima, piše „Mondo”.

Nakon nesreće organizator je otkazao sve trke.