Vajda: Novak je Štepaneka dobio glavom

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića Marijan Vajda istakao je nakon njegove pobede nad Radekom Štepanekom da je srpski teniser meč dobio glavom.

Đoković je poslednje dve nedelje imao velikih problema sa zglobom desne ruke zbog čega je propustio Masters u Madridu, a nije dovoljno spreman stigao ni u Rim.

– Novak je koristio glavu. Bilo je teško vreme. On nije mogao da trenira normalno do pre nekoliko dana. Prvi pravi trening imao je u petak –, rekao je Vajda.

Đoković je u dva seta savladao Čeha u utorak, a sledeći rival mu je Nemac Filip Kolšrajber.

– Najvažnije je da je zglob u redu i da može da pruži 100% na treningu. Ne planiramo mnogo unapred, idemo meč po meč. Ne možemo drugačije –, dodao je Vajda.

Uz Vajdu je u stručnom štabu posle nekoliko nedelja opet Boris Beker.

– Boris je legenda našeg sporta i zna kako da reaguje na velike mečeve. Imati njega u timu donosi ima više dobrih nego loših strana, ali ne znamo koliko će to trajati dok obojica ne shvatimo kako ovaj drugi razmišlja i radi. Ali sve je bolje i bolje. Marjan, koji me veoma dobro poznaje i biće uz mene na Rolan Garosu i nadam se Vimlbdonu, ovde je ove nedelje da to ubrza, rekao je Đokovič.