Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, prvi put je progovorio o tome zašto je sa njim prekinuo saradnju 2017. godine.

 

Slovački trener kaže da je tada do prekida saradnje došlo na zahtev Đokovića.

Novak je tada bio potpuno u pravu. Toliko toga smo zajedno postigli, ostvarili neverovatan uspeh, i posle toga je normalno da dođe do preispitivanja. Kad osvojite sva četiri grend slema, sami sebi postavite pitanje šta biste još mogli da ostvarite na profesionalnom planu? Novak je fantastičan, uvek je nastojao da postigne što više u ovom sportu. Ali, hteo je da posveti vreme i svojoj porodici, da uživa s njom. Postoji i druga strana života, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće. Onda je došla i povreda. Sve se skupilo. Bilo je mnogo pitanja koja su se odjednom postavila. Bilo je jasno da želi da napravi malu pauzu i da radi i nešto drugo u svom životu – rekao je Vajda.

On kaže da mu je emotivno jako teško pao prekid saradnje sa najboljim srpskim teniserom.

Emotivno mi je bilo teško, što je sasvim normalno, jer smo mnogo toga prošli zajedno. Ali, iskreno, bio sam srećan što sam konačno kod kuće. I ja sam želeo da budem sa svojom porodicom. Toliko godina smo stalno putovali. I meni je bio potreban odmor. Pecao sam, viđao se s prijateljima, izlazio, provodio vreme sa familijom. Uživao sam. Sa Novakom sam ostao u kontaktu, onako kao što komuniciraju članovi porodice – dodao je Vajda.

Slovak, međutim, tvrdi da je Nole sada bolji nego što je bio ranije.

Zatekao sam čak i boljeg Novaka, sa njegovom životnom filozofijom. Još je zreliji, kao igrač, ali i kao otac i suprug. Našao je balans između porodice i tenisa. Porodica mu daje energiju, i to je dobitna kombinacija – zaključio je Vajda.loading...