Valdes se pismom oprostio od Barselone!

Dugogodišnji golman Barselone Viktor Valdes oprostio se od bivših i aktuelnih saigrača, trenera i svih onih koji su mu pomogli da postane jedan od najboljih golmana sveta otvorenim pismom.

Valdes na kraju sezone napušta Barselonu pošto je u njoj proveo 19 godina karijere. Španac se trenutno oporavlja od povrede kolena, već duže vreme nije na raspolaganju treneru Herardu Martinu, jedinom treneru s kojim je radio, a kojem se nije zahvalio. Evo pogledajte kako izgleda njegovo pismo, upućeno onima koji su mu pomogli.

„Došlo je vreme da se oprostim, oprostim od svih vas. Nažalost, nisam mogao da završim karijeru u Barseloni na način na koji sam hteo, ali život je ponekad okrutan u tom pogledu. Imao sam vremena da sagledam odakle sam došao i šta sam postao. Trenutno je u mojoj glavi samo nostalgija prema ljudima koji su mi pomogli da ovde stignem. Ovo pismo posvećujem njima.
Oriol Tort, Hose Antonio Pozanko, Huan Manuel Asensi, Ursisinio Lopes, Albert Benaiges, Antonio Olmo, Huan Karlos Peres, Roho, Pep Sehura, Kike Kostas, Žoan Vila, Žordi Kastel… Sportski trener koji me učinio atletski sjajnim o čemu sam uvek sanjao. Hvala vam svima!
Hvala Luju van Galu koji je pokazao veliku hrabrost kada je rizikovao s mladim igračem u kojem je samo on video golmanski talent. On je počeo gradnju istorijskog kluba kojeg sam imao priliku da budem deo. Hvala od srca.
Hvala Franku Rajkardu koji mi je dao samopouzdanje i dopustio mi da se proslavim. Gde god bio i šta god radio zauvek ću ti ostati dužnik.
Hvala Pep što si mi otvorio vrata i upoznao me s istinskim načinom na koji se ova igra treba shvatati i igrati. Hvala ti što si me usmerio na put uspeha. Pronašli smo ga zajedno zar ne? Zauvek ćeš ostati gospodin!
Hvala Tito! Gde god bio, hvala ti što si nas naučio kako se snagom i karakterom suočavati sa životom.
Hvala svim kolegama s kojima sam imao zadovoljstvo trenirati i nositi dres s klupskim grbom na prsima. Hvala vam, jer sam se zbog vas osećao posebnim tokom svih ovih godina. Hvala vam gospodo!
Naravno, ne želim zaboraviti i one meni najvažnije, koji su me podržavali u svih 12 godina profesionalne karijere, verne navijače. Šta god da se događalo vi ste mi uvek bili podrška što je pravim borcima uvek potrebno. Bili ste ponos u svakoj mojoj proslavi, podrška u svakoj mojoj utakmici. Neprestano ste mi slali pozitivnu energiju kojom sam se hranio i koja me nosila. Bez vas ne bih uspeo!
Hvala vam, hvala vam, hvala vam hiljadu puta.
Zauvek vaš, Forca Barsa!
Viktor Valdes Aribas”.