Van Gal: Everton je imao dobre šanse, ali je De Hea bio fantastičan

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je danas da je golman David de Hea bio jedan od najzaslužnijih za pobedu njegove ekipe nad Evertonom u Sedmom kolu Premijer lige.

– Ponovo smo čekali poslednji zvižduk sudije… Everton je imao dobre šanse, dobre udarce, ali De Hea je bio fantastičan. Nije mu bilo lako ni malo, imao je mnogo igrača ispred sebe. Uprkos tome dobro je branio, veoma sam zadovoljan njegovim učinkom – rekao je Van Gal britanskim medijima.

Junajted je danas na svom terenu savladao Everton sa 2:1, što je od početka sezone treća pobeda ekipa iz Mančestera koja je sada četvrta na tabeli, sa 11 bodova.

Anhel di Marija je doneo prednost Mančesteru u 27. minutu, a pobedu i sva tri boda je doneo Radamel Falkao u 62. minutu, što je Kolumbijcu prvi gol u Premijer ligi.

– Falkao je forsirao sebe prošle nedelje protiv Vest Hema. Rekao sam mu da treba da bude zadovoljan svojim nastupima i da će golovi doći. On će biti još bolji posle pauze – kazao je Van Gal.

Golman De Hea je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf. U nadoknadi vremena u prvom poluvremenu odbranio je penal Lejtonu Bejnsu, dok je u drugom delu meča imao još nekoliko odličnih intervencija.

– Koja je bila moja najvažnija odbrana? Možda penal. Svaka odbrana je bila važna, ali ekipa je igrala veoma dobro – rekao je De Hea.