Van Gal: Mogu slobodno da me kritikuju, ali Van Persi neće igrati u prvom kolu Premijer lige

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal izjavio je da Robin van Persi neće biti spreman za start sezone u Premijer lige.

Van Persi je bio kapiten Holandije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem je njegova reprezentacija zauzela treće mesto i Van Gal, koji mu je tada bio selektor, dao mu je poduži odmor da bi se oporavio.

Holandski napadač je već propustio pripreme Junajteda za novu sezonu, kao i sve prijateljske mečeve, a Van Gal ističe da neće rizikovati sa njim na otvaranju Premijer lige.

Junajted novu sezonu počinje duelom sa Svonsijem na „Old Trafordu” 16. avgusta.

Robin želi da igra na svakoj utakmici i ja to znam, ali isti je slučaj i sa ostalih 30 igrača u timu. Igrači moraju da treniraju, a Robin mora da se vrati režimu punih treninga pre nego što zaigra ponovo. Robin će definitivno početi sa treninzima u ponedeljak, ali neće igrati na prijateljskoj utakmici sa Valensijom 12. avgusta, to je definitivno. Takođe, neće igrati u prvom kolu Premijer lige. Ljudi mogu da me kritikuju zbog toga koliko god žele, ali ja znam kako treba da se postupa sa igračima posle tronedeljnog odmora. Nadam se da će se Robin brzo vratiti u formu, ali u ovom trenutku mogu da kažem da neće igrati – istakao je Van Gal.