Van Gal predstavljen u Mančesteru: Junajted je najveći klub na svetu, cilj nam je prvo mesto

Holandski stručnjak Luj van Gal, koji je sa 'Narandžastima' osvojio treće mesto na tek završenom Mundijalu, zvanično je predstavljen kao novi trener Mančester junajteda.

Van Gal je na konferenciju stigao u pratnji Bobija Čarltona, i odmah je pomenuo da mu je bila velika čast što je tako dočekan.

– Moji prvi koraci na Old Trafordu kao trenera Mančester junajteda bili su u pratnji Ser Bobija Čarltona. Veoma sam ponosan na to. Ovo je najveći klub na svetu. Prošle sezone bio je sedmi i učiniću sve da to popravimo ove. Moji ciljevi su uvek najviši, dakle prvo mesto, ne četvrto, ali mnogo zavisi od toga kako menadžer i igrači kliknu – rekao je Holanđanin.

Van Gal se osvrnuo i na potencijalne dolaske, o kojima se mnogo priča.

– Prvo želim da vidim šta igrači koji su trenutno u klubu mogu, pa ćemo onda da pričamo o potencijalnim transferima. Erera i Šo su već bili na “šoping listi” Junajteda, oni se uklapaju u moju viziju i zato sam dao pristanak da dođu – istakao je Van Gal.

Bivši selektor Holandije se osvrnuo i na situaciju u svom trenerskom timu.

– Moj cilj je da uključim sve legende ovog kluba u rad. Tu je Gigs, Bat nam takođe asistira, a želim da se i Skols i Nevil uključe, naći ćemo mesto za njih – prekinuo je spekulacije o odlasku ovih legendi sa Old Traforda Van Gal.

Van Gal je dodao da je od trenutnih snaga Kerik van stroja u narednih 10 nedelja, a takođe je istakao i da je on po svojoj prirodi demokrata, ali da ima jaku ličnost, što će igrači upoznati već na početku.