Vanja Udovičić bodrio srpske vaterpoliste protiv Mađara

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otputovao je u Budimpeštu i bodrio vaterpolo reprezentaciju Srbije na meču protiv Mađarske, u derbiju trećeg kola B grupe prvenstva Evrope.

Utakmici u bazenu “Alfred Hajoš” prisustvovao je u društvu ambasadora Srbije u Mađarskoj, Radeta Dropca sa saradnicima.

– Dolaskom pružam podršku i to se očekuje od ministra. Znam koliko znači da smo ovde, a ne samo kada se osvajaju medalje i čestita. Moja podrška na licu mesta treba da bude kada je najvažnije – izjavio je Udovičić, a prenosi Vaterpolo savez Srbije (VSS).

On je istakao da će sigurno doći na utakmice za plasman, ako treba u četvrtfinalu ili, ako srpski vaterpolisti budu prvi u grupi, onda narednog petka u polufinalu.

– Nisam uspeo mnogo da vidim do sada, jer se igralo u vreme radnog vremena, ali duboko verujem u njih kao što i oni veruju u sebe. Ne želm da pričam o zlatu, ali iskreno se nadam da je medalja glavni cilj i, što da ne, najsjajnija medalja i da tako nastave kontiunitet donošenja odličja sa velikih takmičenja. Verujem u njih i želim im sve najbolje – rekao je Udovičić.

Ministra omladine i sporta Srbije u Budimpešti su sačekali predsednik mađarskog vaterpolo saveza Deneš Kemenj, predsednik VSS Milorad Krivokapić i generalni sekretar Nemanja Marijan.

Društvo mu je pravio i direktor Uprave za sport Crne Gore Igor Vušurović.