Vardar vladar SEHA lige!

Vardar je vratio primat u SEHA ligi, u Novom Sadu osvojio je drugi pehar u tri finala ovog takmičenja.

Da su u pravoj formi pred četvrtfinalne duele Lige šampiona potvrdili su na fajnal foru regionalnog takmičenja. Neuhvatljivi i nepogrešivi Timur Dibirov trasirao je put Skopljancima do trofeja.

Beloruski tim imao je početnu prednost, a hitronogi Dibirov se pobrinuo za izjednačenje u 15. minutu (8:8).

Imali su Rutenka, Kamišik i društvo ponovo lepu prednost od tri gola (9:12), ali kako se bližilo kraju poluvreme Vardar je stizao. Dibirov, Toskić i Karačić zaslužni su za povratak Vardara u egal.

Dobra odluka Raula Gonzalesa da od početka stavi na gol Malumbresa, koji je upravo polovinom drugog dela igre pogurao skopski brod da prelomi meč, serija 4:1 za tri munuta odvojila je Skopljance na 24:20 i Brest to već nije mogao da sustigne.

DIBIROV MVP

Za najboljeg igrača završnog turnira proglašen je Timur Dibirov (Vardar).

U najboljoj sedmorci su: golman Ivan Pešić (Brest), levo krilo Timur Dibirov (Vardar), levi bek Oliver Rabek (Tatran), srednji bek Igor Karačić (Vardar), desni bek Denis Kristopans (Tatran), desno krilo Zlatko Horvat (Zagreb), pivot Rastko Stojković (Brest).

POBEDNIKU 35.000 EVRA

Ukupan nagradni fond za četiri prvoplasirana tima Gasprom Južni tok lige je 80.000 evra.

Prvoplasiranom Vardaru po logici pripalo je najviše, 35.000, drugoplasiranom Brest deset manje, Zagrebu 15, a Tatranu pet hiljada evra.

ZA TREĆE MESTO:

Tatran – Zagreb  28:36 (12:18)