Varga: Pobeda je najvažnija, ova tri boda će nam mnogo značiti

Pomoćni trener Partizana Zvonko Varga rekao je danas da je njegov tim ispunio cilj pobedom nad Donjim Sremom u Novom Sadu, uprkos problemima u drugom poluvremena.

 

Pobeda je najvažnija. Zato smo i došli, i to smo i ostvarili. Prvo poluvreme smo zaista dobro odigrali, dominirali smo, a njima nismo dozvolili ništa na sredini terena osim jedne polušanse – rekao je Varga televiziji Arena.

Partizan je na poluvremenu vodio 1:0, a onda je povisio na 2:0. Donji Srem je posle smanjio na 2:1, tako da su crno-beli morali da se brane, ali su na kraju došli do prve pobede u prolećnom delu šampionata.

– U drugom poluvremenu se valjda osetio taj psihološki pritisak. Sa igračima smo na poluvremenu pričali da ne stajemo već da probamo da nađemo drugi gol. Na kraju smo ga i dali, i to mnogo znači, ali smo posle primili i morali smo da se borimo do kraja. Najvažnije je da smo izdržali i ova tri boda će nam mnogo značiti – rekao je Varga.

Trener Donjeg Srema Zlatomir Zagorčić kazao je da je tim bio psihološki opterećen u prvom poluvremnu.

– Nismo baš planirali da onako odigramo prvo poluvreme. Malo je bilo straha od Partizana u prvom poluvremenu. Na poluvremenu smo se dogovorili da igramo borbeno i pokazali smo da možemo da se nadigravamo. Da je tako bilo od prvog minuta, bio bi drugačiji ishod na kraju – rekao je Zagorčić.

– Tako je to kod nas, uvek je samopouzdanje malo poljuljano kada se igra protiv najvećih – dodao je on.