Vaterpolisti jurišaju na novo zlato na EP: ‘Delfini’ u Mađarskoj brane tron

Vaterpolo reprezentativci Srbije rekli su da je cilj selekcije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti odbrana titule.

– Stigli smo do kraja, pripreme su bile uspešne, veliki je posao iza nas. Znamo svi kakva nam je grupa i najvažnije je da što bolje krenemo. Branimo ‘tron’, imamo kvalitet i želju, motivacija nije ni potrebna, momci su već motivisani, već su godinama u sistemu. Srbija ide na najviše domete kao i uvek, to je nešto što je tradicija – rekao je selektor reprezentacije Dejan Savić.

Kapiten Živko Gocić naveo je na konferenciji za novinare u Beogradu da je ekipa spremna za najviše ciljeve.

– Spremni smo da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, ako to uspemo i
ako nas zaobiđu povrede, siguran sam da je ekipa spremna za najviše ciljeve – rekao je Gocić.

Kapiten Srbije, koji igra u mađarskoj ligi, rekao je da se Mađari već dugo spremaju za Evropsko prvenstvo i da još od januara nema karata za utakmice domaćina.

– Biće to spektakl, Mađarska je ono što je Brazil u fudbalu, jako smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne prvenstvo. I Andrija Prlainović se složio da će šampionat biti spektakularan.

– Veći motiv od igranja u Mađarskoj nije potreban, to je zemlja koja je tradicionalno naš najveći rival i zemlja koja voli vaterpolo. Spektakl je zagarantovan, očekujem veliki broj kvalitetnih utakmica, a ja sam optimista i verujem da možemo da odemo do samog kraja – rekao je Prlainović.

Filip Filipović je kazao da reprezentacija Srbije u Mađarsku ide u najboljem sastavu i što je najvažnije svi smo zdravi.

– Imamo dobar rad iza sebe i osvojenu Svetsku ligu, ali to ne mora ništa da znači.

Bilo bi izlišno govoriti o tome šta Srbija želi jer se zna kakva su naša stremljenja – uvek se ide na osvajanje trona – rekao je Filipović.

Dodao je da se nada da će Srbija imati veliku podršku navijača u Budimpešti.

EP u Budimpešti održaće se od 14. do 27. jula, a Srbija igra u grupi B sa Mađarskom, Nemačkom, Hrvatskom, Francuskom i Španijom.