Vaterpolisti Srbije: Adrenalin nas je radio do dva-tri ujutro, pritisak je na strani Mađara

Vaterpolisti reprezentacije Srbije istakli su da očekuju spektakl u finalu Evropskog prvenstva, i smatraju da je Mađarska pod većim pritiskom pred taj susret.

– Dosta se dobro poznajemo, oni su pod većim pritiskom, igraće pred svojim navijačima i neće im biti lako. Moramo da budemo smireni, izgubili smo u grupi od njih i treba da budemo motivisani kao oni tada – rekao je Slobodan Nikić uoči susreta u Budimpešti.

Srbija je u petak posle velikog preokreta savladala Crnu Goru, a Mađarska Italiju.

– Adrenalin nas je radio do dva-tri ujutro, ali sad već znamo šta nas čeka – dodao je Nikić.

Kapiten Živko Gocić rekao je da Srbija uz dobru motivaciju, želju i agresivnu igru moći da savlada Mađarsku u finalu.

– Jako sam ponosan i srećan što sam kapiten, deo ove ekipe, koja je uspela da na neverovatan način pobedi Crnu Goru. Ostaje nam još utakmica zbog koje smo ovde, igramo finale i tu neće odlučiti taktika, to je specifična utakmica, nema prognoze. Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo agresivnost i želju, i ako to budemo uspeli možemo da se nadamo dobrom u finalu – rekao je Gocić.

Stefan Mitrović je kazao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na loše elemente igre tvari iz susreta sa Crnom Gorom, jer to “ne sme da se dozvoli”.

– Znamo šta je Mađarska u svetu vaterpola. Rasteretili su se, kao i mi, plasmanom u finale. Mislim da će biti fenomenalna atmosfera, neizvesno do samog kraja. Ne verujem da će biti lepih poteza, obe ekipe će se koncentrisati na odbranu, a u napadu šta se desi. Daćemo sve od sebe – kazao je Mitrović.

Milan Aleksić je istakao da nema nepoznanica u selekcijama Mađarske i Srbije.

– Nema prevelikih nepoznanica, godinama se susrećemo s njima i iznenađenja ne može da bude. Oni će igrati pred svojim navijačima, motivisani su i očekujem spektakl. Utakmica će biti teška i neizvesna do samog kraja. Uzdam se u našu jedinstvo i veru, ako se budemo držali zajedno možemo do pobede – rekao je Aleksić.

Utakmica Srbija-Mađarska, za prvo mesto u Evropi, igraće se u nedelju od 20.30 sati.