Vaterpolisti Srbije: Nemamo pravo na grešku, idemo na pobedu!

Vaterpolisti Srnije ocenili su da nemaju pravo na grešku protiv reprezentacije Španije u Petom kolu Evropskog prvenstva koje se igra u Budimpešti, i istakli da će ići na pobedu. "Nismo prvi put u ovakvoj situaciji.

– Nemamo pravo na grešku. Za nas je ova utakmica ravna polufinalu. Jesmo kvalitetniji, ali to ništa ne znači. Svesni smo važnosti, motiv ne nedostaje ali moramo bolje, posebno u napadu – rekao je Andrija Prlainović, prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

– Znamo Špance odlično, igrali smo toliko puta. Najčešće smo dobijali, ali je uvek to bilo tesno. Neka bude tako i sada, kolika je razlika nije bitno, važna je samo pobeda – dodao je on.

Srbija je juče u Budimpešti remizirala s Hrvatskom u Četvrtom kolu Grupe B Evropskog prvenstva, a u poslednjem, Petom kolu sastaje se sa Španijom.

– Španci nam ne odgovaraju, uvek smo ih teško pobeđivali. Plivačka su ekipa, mi smo snažniji, dominantniji na cetnrima i tu vidim našu šansu. Mogli smo ranije sve da završimo, malo smo se pribojavali ovakvog spleta okolnosti. Nismo loše igrali, ali smo promašivali i ono što nikada nismo – rekao je Duško Pjetlović.

Remi i pobeda Srbiju vodi na drugo ili treće mesto, što će zavisiti od ishoda poslednje utakmice u istoj grupi između Mađarske i Hrvatske. Reprezentativac Srbije Sava Ranđelović rekao je da je tim „zaboravio” ovonedeljni poraz od Mađarske i remi s Hrvatskom.

– Idemo na pobedu, verujem da će konačno proraditi igrač više. U odbrani smo se popravili, protiv Hrvata smo delovali daleko čvršće, igrač manje je uglavnom dobro funkcionisao – rekao je Ranđelović.

Dušan Mandić optimističan je pred duel sa Španijom. 

– Sve je na nama. Verujem u ekipu, pobedu. Da se presaberemo, pokažemo kvalitet. Španci imaju odličnu kontru, plivaju dobro. Ipak, sve zavisi od nas. Imam utisak da se dižemo, idemo korak po korak. Izgubili smo pravo na grešku, taj luksuz više ne postoji, ali sam siguran da je sve loše sada iza nas – rekao je Mandić.

Utakmica Srbije i Španije igraće se sutra od 16.00 sati, u Budimpešti.