VATERPOLISTI SRBIJE POTOPILI SAD: Naš prvi tim sigurno pliva ka četvrtfinalu

vaterpolo
waterpoloserbia.org

Vaterpolisti Srbije ostvarili su i treću pobedu na finalnom turniru Svetske lige u Ruzi.

 

Branioci trofeja savladali su selekciju SAD rezultatom 15:8 (4:3, 6:1, 2:1, 3:3) i sa prve pozicije u grupi izborili plasman u četvrtfinale.

Rival Srbije u četvrtfinalu biće najverovatnije selekcija Japana.

Srbija je u susret poslednjeg kola ušla bez obolelog Save Ranđelovića. Stručni štab nije želeo ništa da rizikuje i pouzdani bek je ostao u hotelu i biće u sastavu za četvrtfinale.

Sama utakmica prema očekivanju. Amerikanci kvalitetom nedorasli, ali fiziški vrlo dobro pripremljeni uspevali su kako tako da drže ritam sa vidljivo umornom srpskom ekipom.

Šta više odnosom u tri četvrtine američki selektor Dejan Udovičić je mogao da bude zadovoljan.

Ali druga četvrtina je bila sa srpske strane briljantna. Prlainović je u tom delu postigao tri gola, pridodali su se Filipović, Pijetlović i odlični Stefan Mitrović.

Posle 10:4 i prepodnevne teretane nije bilo više velikog motiva za Savićeve pulene posle velikog odmora.

Odradjivan je posao. Svoje momente su iskoristili lepim golovima mlađi igrači. Majstorija Viktora Rašovića, prenos Ubovića i sigurnost Drašovića bili su ukras na efikasne partiuje pre svih Mitrovića i Prlalinovića.

Srbija je na taj način završila učešće u grupi sa svih devet bodova. Predstojeći rival će skoro izvesno sutra biti Japan. Po zvaničnom rasporedu utakmica se igra u 17.40 po našem vremenu ali kako Rusi imaju pravo da igraju poslednju utakmicu u programu možda dodje i do neke promene.

Došli smo ovde da treniramo imali smo jaku teretanu danas. U odbrani smo pravili neke greške ali je sve to za ovaj stadijum normalan. Čeka nas Japan, znaju da budu nezgodni za nas. Videćemo šta nam sprema kondicioni trener

Vladimir Pavlović Paja na prepodnevnom treningu. Nadam se da će malo da ublaži plivanje. Ušli smo u veliki umor – rekao je najefikasniji Stefan Mitrović

U proseku postižemo 14-15 a primamo sedam golova, dodao je Mitrović.

Vaterpolo je sport u kojem moraš da primiš gol. Napad radi i verujem da je sa ovim prosekom od sedam primljenih pogodaka selektor bar sada zadovoljan–Mitrović.

Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović su ponovo podelili minutažu. 

Branili smo standardno. Utakmici fizički teška posebno kada se zna koliko treniramo. Igra nam je jedno fizićko stanje drugo. Nedostaje tu harmonija ali treneri znaju šta rade. Gojko i ja odradjujemo naš posao. Iako smo igrali tokom godine Svetsku ligu, ovo je ipak početak takmičarske letnje sezone i najvažnije je da i pored umora što ozbiljnije udjemo u utakmicu. U tome uspevamo i idemo dalje– kaže Mitrović.