VATERPOLO: ‘Delfini’ večeras sa Grcima za polufinale EP

Srpski vaterpolisti od 20.30 sa Grčkom igraju četvrtfinale Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Pobednik tog duela u polufinalu će se sastati sa Crnom Gorom, koja je izborila direktan plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi, isto kao i Mađarska. U drugom četvrtfinalu sastaju se Hrvatska i Italija.

– Igraju dobro i najavio sam ih kao moguće iznenađenje prvenstva. Kvalitetni su, disciplinovani i za pobedu je potreban pristup kao u meču sa Španijom.Nismo smeli da kiksiramo. Da smo izgubili sigurno bi neki to iskoristili da potcene snagu vaterpola kao vrednosti srpskog sporta. Mada smo već 15 godina na ivici i održavaju nas jedino rezultati reprezentacije – rekao je selektor Dejan Savić.

Milan Aleksić je istakao da dosta ceni centre grčkog tima Murikisa i Kolomvosa.

– To im je glavna snaga. Navikli smo na tave duele, svaka ekipa vrsne sidraše. Grci igraju veoma lepo, korektno. Vreme je da proradi naš igrač više. Očekujem tešku borbu i pobedu – naglasio je Aleksić.

Najbolji strelac našeg tima Filip Filipović kaže da je duel sa Grcima kao finale pre finala, kao i da je Svetsko prvenstvo u Barseloni bilo velika škola.

– Ovo je kao finale. Grci su zaista dosta pokazali na turniru. Znamo šta nam je činiti, šta će obradovati naše navijače. Dižemo se iz meča u meč, hvatamo zalet i ne bih voleo da sam u koži tima koji ima

Srbija i Grčka igrali su do sada 15 puta, ‘Delfini’ su zabeležili 12 pobeda, remi i dva poraza.