Vaterpolo derbi Srbija – Crna Gora: Prilika za veliki revanš

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se večeras od 20.30 u Budimpešti sa selekcijom Crne Gore u polufinalu prvenstva Evrope, a u taboru našeg nacionalnog tima ističu da u tom okršaju nema favorita i da je sve otvoreno.

– Nema tajni između nas. Odlučiće hladna glava i bolja koncentracija u finišu susreta. Ne veujem da će pobednik biti poznat pre same završnice meča. Znam sve šutere Crne Gore, ali to ništa ne znači, takvi majstori uvek znaju da pronađu put – rekao je golman Gojko Pijetlović, koji smatra da Crnogorci imaju kvalitet da osvoje prvenstvo.

– Malo smo umorni od mečeva u jakoj grupi i u četvrtfinalu, a sa Crnom Gorom smo odigrali mnogo uzbudljivih i neizvesnih utakmica. Međutim, ne opterećuje nas poraz od njih na prošlogodišnjem svetskom prvenstvu u Barseloni. Dovoljno smo iskusni da se na to ne obaziremo – poručio je Pijetlović.

Nikola Rađen je naglasio neophodnost da ekipa prvenstveno gleda sebe i kako da bude još bolja.

– Iz meča u meč podižemo formu, siguran sam da smo u stanju da damo maksimum. Raduje me što forma ide uzlaznom linijom u svim segmentima. Odlučiće nijanse, ovakvi mečevi su na nož, presuđuju motivacija i koncentracija – istakao je Rađen.

Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović ocenio je da Srbija ima najjači tim na kontinentalnom šampionatu, ali da on i saigrači imaju snagu da pobeđuju velike rivale.

– Sigurno nas očekuje težak meč, i pre prvenstva kazali smo da je Srbija glavni favorit. Na svim mestima odlično su pokriveni. S druge strane, stari smo znanci. Odigrali smo mnogo mečeva do sada i biće to pravo polufinale – rekao je Janović.

On je dodao da Crna Gora ima svoje adute i da igra odlično.

– Ipak, ovaj duel odlučiće psihološka stabilnost, koju jedna ili druga ekipa budu imale u datom trenutku. Pošto su obe selekcije odigrale mnogo važnih utakmica, verujem da će odbrana i inspiracija pojedinca rešiti pobednika – zaključio je Janović.

U prvom polufinanom meču, od 19 sati sastaju se Italija i domaćin Mađarska.

Prilika za revanš
Vaterpolisti Srbije su prošle godine na Svetskom prvenstvu poraženi od Crne Gore u četvrtfinalu sa 9:8, pa će im ovo biti prilika za revanš na kontinentalnom šampionatu.