VATERPOLO Od 4. oktobra startuje regionalna liga, poznate grupe

Na sastanku u Zagrebu u petak je određen sistem takmičenja i sastavi grupa u novoj regionalnoj vaterpolo ligi, koja će startovati 4. oktobra.

Novu Triglav regionalnu ligu čine 16 klubova, osam iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije, i biće podeljeni u dve grupe.

Beogradski Partizan i kragujevački Radnički takmičiće se u A grupi sa ekipama riječkog Primorja, Mladosti iz Zagreba, Budve, splitskog POŠK, splitskog Jadrana i Branika iz Maribora.

Crvena zvezda i novosadska Vojvodina su u B grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, splitskim Mornarom, kotorskim Primorcem, zagrebačkim Medveščakom i Opatijom.

Posle dvokružnog bod sistema, po četiri prvoplasirana tima formiraće novu grupu u kojoj će se igrati po istom sistemu, ali samo sa ekipama sa kojima nije igrano u prvoj fazi.

Završni turnir četiri najbolje ekipe, fajnal-for, na programu je 3. i 4. aprila, a organizator će biti najbolja ekipa iz ligaškog dela.

Dogovoreno je da Triglav regionalna liga od sledeće sezone bude podeljena na Prvu i Drugu.

U Prvoj bi igralo 10 najboljih ekipa iz ove sezone, u Drugoj preostalih šest kojima bi se eventualno priključilo još zainteresovanih timova.

Dva poslednjeplasirana kluba iz Prve ispala bi u Drugu ligu, a elitu bi popunila dva najbolja iz Druge lige.

– Osećam veliko zadovoljstvo što smo uspeli da napravimo najjaču ligu u Evropi. Svi srpski klubovi bili su jedinsvteni, želeli su da uđu u ovu ligu. Trudićemo se da i organizacija lige bude vrhunska. Verujem da ćemo kroz ovu ligu stvarati buduće šampione kakvih je na ovim prostorima već bilo – izjavio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

Za predsednika novoformirane lige izabran je Perica Bukić (Hrvatska), a potpredsednici biće Krivokapić (Srbija) Đuro Marić (Crna Gora) Rok Vehovec (Slovenija).

A grupa: Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički, Partizan
B grupa: Jug, Jadran Herceg Novi, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda, Vojvodina