Vaterpolo: Radnički ubedljiv protiv crno-belih, Kragujevčani se plasirali u finale Lige šampiona

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog plasirali su se u finale završnog turnira Lige šampiona pošto su danas u polufinalnoj utaimici u Barseloni savladali ekipu beogradskog Partizana sa 9:4 (2:1, 3:2, 2:0, 2:1).

Srpsko polufinale u Barseloni proteklo je, prema očekivanjima, u velikoj i uzbudljivoj borbi, a Radnički je do uspeha došao potpuno zasluženo, jer je igrao sigurnije i organizovanije tokom cele utakmice.

Kragujevčani su, osim početnih 1:1, uglavnom dominirali, imali prednost i diktirali tempo. Čvršći u odbrani, pokretljiviji i precizniji pred protivničkom golom, sigurno su “pleli mrežu” ispred golmana crno-belih Slobodana Sora, a potom gromovito šutirali.

Nezaustavljiv je bio centar Boris Zloković, za koga odbrana Partizana nije imala rešenja.

Mladi tim crno-belih očito je “izgoreo” nakon fantastične pobede nad italijanskim Pro Rekom u četvrtfinalu, nemajući snage da zaustave naletne kvalitetnih, znatno iskusnijih i odmornijih Kragujevčana.

Emotivno i fizički istrošenim vaterpolistima Partizana, po jakom pljusku, dodatno je otežan posao izostankom trenera Vladimira Vujasinovića, koji nije sedeo na klupi zbog isključenja na meču sa Pro Rekom.

Golove su postigli Zloković 4, Vuksanović, Marković, Ćirić, Basara i F.Filipović za Radnički, a Mandić 2, Vico i Dedović za Partizan.

U meču za titulu prvaka Evrope Radnički u subotu od 20 sati igra sa pobednikom drugog polufinala u kojem večeras od 19.30 sati igraju Primorje i Barseloneta.

Partizan će u subotu od 18.30 sati igrati za treće mesto sa poraženim timom iz druge polufinalne utakmice.