Vavrinka: Nisam došao da branim titulu, već da osvojim novi Gren slem trofej

Švajcarski teniser Stan Vavrinka je posle pobede u četvrtfinalu Australijan opena nad Keiem Nišikorijem (6:3, 6:3, 7:6) rekao je da nije došao u Melburn da brani titulu osvojenu prošle godine, već da ponovi uspeh od prošle godine.

Švajcarac je relativno lako dobio prva dva seta, dok je treći rešavan u taj-brejku. Vavrinka je poveo sa 6:1 u tom delu igre, Nišikori je uspeo da izjednači na 6:6, ali ne i da preokrene rezultat.

– I dalje sam nervozan – rekao je Vavrinka neposredno posle meča.

– Pre dva dana sam gubio taj-brejk sa 6:0 i dobio sam ga, sada sam vodio 6:1 i bilo je tesno. Bio sam defanzivan na kraju, ali sam srećan što sam pobedio – dodao je “Sten”.

Vavrinka će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića.

– To je samo još jedan meč. Svakako će biti težak. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu. Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da igram novi grend slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. Za sada ide dobro. U polufinalu je sve moguće, ali ako želim da trijumfujem imam do kraja još dva teška meča – naveo je Vavrinka.

Nišikori je posle poraza istakao je da je imao problema sa servisom, ali da je i pored toga Stanislas zasluženo pobedio.

– Borio sam se sa servisom, nisam mogao da uhvatim ritam u prvom i drugom setu. On je igrao zaista agresivan, odličan tenis. Bio sam spreman da idem dalje, ali on je bio bolji – rekao je Nišikori.

U drugom polufinalu sastaće se Britanac Endi Marej i Tomaš Berdih iz Češke.