Vavrinka pokorio samuraja Nišikorija: Švajcarac u polufinalu Australijan opena čeka Đokovića

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Vavrinka, aktuelni šampion Australijan opena, odigrao je odličan meč, a za vođstvo od 2:0 u setovima bio mu je potreban samo po jedan brejk u prva dva seta. Međutim, u trećem setu bila mu je potrebna mnogo veća borba.

Nišikori je poveo sa 2:0 u trećem setu, ali je Švajcarac odmah uzvratio brejkom i izjednačio na 2:2. Do kraja seta obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku.

Vavrinka je odlično počeo taj-brejk, poveo je sa čak 6:1, ali se Nišikori nije predavao. Japanac je spasao pet meč lopti i izjednačio na 6:6, ali nije uspeo da prekrene rezultat, pošto je Vavrinka osvojio naredna dva poena i tako nastavio put ka odbrani titule na Australijan openu.

Četvrti teniser sveta će u polufinalu igrati protiv pobednika duela najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Miloša Raonića iz Kanade.