VEĆ VIĐENO: PRINTEZISOV TRIK iz epskog finala odložio Zvezdino slavlje! (VIDEO)

Printezis
print screen/twitter.com/Alex Tsevdaris‏

Posle dramatične završnice i šokantnog finiša, košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Olimpijakosa 64:66. Meč je odlučen posle produžetka a odlučujući pogodak je postigao Printezis, 3 sekunde pre kraja.

 

Posle teške i dramatične borbe, košarkaši Olimpijakosa nose dva velika boda iz srpske prestonice, a moglo je biti sasvim drugačije.

Imao je Olimpijakos 13 poena viška na poluvremenu napadački možda i najslabijem ove sezone za pulene Dejana Radonjića. Ipak, u trećoj deonici počinje uragan domaće ekipe koja je serijom od 18:0 došla do preokreta i velikih 50:42 u utakmici na izuzentno mali broj poena.

Međutim, Pirejci se nisu dali, naročito mladi krilni centar Dimitris Agravanis koji je sa devet poena u nizu, doneo izjednačenje – 53:53.

Zvezda je bila na pragu četvrtfinala kada je Marko Gudurić pogodio trojku za vođstvo od 58:55, ali se revanširao Printezis, odgovorivši trojkom na trojku  za 58:58 u regularnom delu susreta.

Prava rovovska bitka je bila iscrpljujuća igrače oba tabora, pa se teško se dolazilo do poena u dodatnih 5 minuta. Pri rezultatu 64:64, posle dužeg većanja, sudije su dodelile loptu Olimpijakosu. Usledila je akcija Erika Grina, koji je posle prodora nekako odigrao do Printezisa, a iskusni, prekaljeni as Olimpijakosa, je na već viđen način rastužio 20 000 Delija. 

U timu Dejana Radonjića najefikasniji je bio Marko Gudurić sa 14 postignutih poena, dok je Dženkins dodao 13. U Olimpijakosu, Papanikolau je zabeležio 17, Agravanis 16 a junak Printezis 15.

Crveno beli su sada 8. sa dve pobede više od najbližeg pratioca Darušafake, a Olimpijakos je treći i vrlo je blizu overe prednosti domaćeg parketa u četvrtfinalu.

Naredni meč, Crvena zvezda igra u Blaugrani protiv slavne ali uzdrmane Barselone.