Večeras svi uz Noleta: Đoković sa Nišikorijem za 15. Gren slem finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 18 časova polufinale US Opena sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Đokoviću će to biti 24. Gren slem polufinale u karijeri, a boriće se za 15. finale na najvećim turnirima na svetu.

Takođe, srpski teniser će igrati sa Nišikorijem za peto uzastopno finale na poslednjem Gren slemu sezone, koji je osvojio 2011. godine. Dva puta je u borbi za titulu poražen od Rafaela Nadala, 2010. i 2013. godine, a jednom od Endija Marija – 2012. godine.

Đokoviću i Nišikoriju to će biti treći međusobni susret, i trenutno je 1-1 u pobedama.

Novak je slavio u drugom kolu Rolan Garosa 2010. godine sa 6:1, 6:4, 6:4, a Nišikori mu se revanširao godinu dana kasnije u Bazelu, sa 2:6, 7:6 (7:4), 6:0.

Njih dvojica je trebalo već da se sastanu ove godine, u polufinalu Mastersa u Majamiju, ali je Nišikori zbog povrede bio primoran da preda taj meč.

– Neko vreme nismo igrali. On je veoma dobar igrač i mislim da u poslednjih godinu dana igra tenis karijere. Pobedio je Vavrinku, koji igra sjajno, i to posle meča sa Raonićem, koji je završio u pola tri ujutru. Dobiti dva uzastopna meča u pet setova prilično je impresivno. Svaka mu čast – rekao je Novak.

Đoković je takođe istakao da je Nišikori postao svestran igrač otkad je počeo da sarađuje sa Majklom Čengom.

Čeng je rekao da veruje da japanski teniser može da pobedi Novaka, dok je poznati stručnjak Nik Bolitijeri izrazio oduševljenje Nišikorijevim napretkom.

U drugom polufinalu, ne pre 19.30, sastaju se Švajcarac Rodžer Federer i Marin Čilić iz Hrvatske. Njima dvojici će to biti šesti susret, a svih prethodnih pet dobio je Federer, poslednji na Rodžers kupu, pre nekoliko nedelja, sa 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 6:4.