VEČITI DERBI: Beogradski rivali večeras igraju po 252. put! (VIDEO)

Pionir
dnevno.rs

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se večeras u derbiju 8. kola ABA lige.

 

Obe ekipe igraju dobro na startu ove sezone, s tim da je Zvezda neporažena u ovogdišnjoj sezoni ABA lige, dok crno-beli imaju skor 6-1.

Domaćin ima uigraniji i iskusniji sastav, ali trener srpskog šampiona Dejan Radonjić, kaže da u derbiju nema favorita:

– Partizan je odličan na startu sezone. Bili su u situaciji da pobedom protiv Budućnosti dođu u poziciju da budu neporaženi uoči utakmice s nama. Ispustili su pobedu, ali pokazali da imaju razloga da veruju da će se boriti za visok plasman u regularnom delu lige. Imaju dobar tim, timski dobro igraju, koriste individualne kvaliteta Hečer, Ratkovice, Veličkovića… Imaju reprezentativca Birčevića, a tu je i Luković koji pokazao da je pravo pojačanje. Cenimo njihov kvalitet, ali znamo i naš kvalitet i znamo da moramo da odigramo timski dobro kako bismo bili bolji od njih, zaključuje Radonjić.

Crno beli su prošle sezone uspeli da savladaju večitog rivala tri puta, a jedan od najzaslužnijih za ove pobede svakako je bio trener Aleksandar Džikić:

– Naš sledeći protivnik je ovog leta ispunio nekoliko preduslova za dobre rezultate. Pre svega, zadržali su sve domaće igrače koje su hteli da zadrže, uključujući i one sa reprezentativnog spiska, zadržali su trenera koga su hteli da zadrže, i taj nukleus nastavlja da živi i radi zajedno i to sigurno povećava ukupan timski kvalitet, a pored toga i ubrzava procese uklapanja i uigravanja novih igrača, koji opet donese više eventualne raznovrsnosti u napadu, jer mogu da igraju na više pozicija. Naš prvi zadatak je da se spremimo da njihovu čvrstu i upornu igru u odbrani, sa puno kontakta i presecanja linija u napadu, koja im olakšava igru u napadu. Znam da će igrači obe ekipe biti motivisani i da će to biti borbena utakmica, kaže Džikić.

Meč se igra od 21 sat u dvorani “Aleksandar Nikolić”.