‘Večiti’ odahnuli: Ispunjeni uslovi za evropska takmičenja

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde osigurali su evro licence za sledeću sezonu, nakon što su dostavili dokaze o ispunjavanju neophodnih obaveza. Fudbalski savez Srbije će u sredu doneti odluku o sudbini Vojvodine i Novog Pazara. Ovi klubovi su baš kao i "večiti rivali" prvobitno odbijeni, ali su u međuvremenu podneli žalbu.

 

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda dobili su danas licencu Fudbalskog saveza Srbije za takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evropa, preneli su beogradski mediji.

Kako je preneo portal Mondo, crveno-beli su izmirili dug od 10 miliona evra za ovu sezonu, na osnovu čega je data licenca UEFA.

Crvenu zvezdu je prošlog leta UEFA suspendovala zbog čega nije učestvovala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na sajtu FSS je objavljeno da je danas održana sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, na kojoj su razmatrane žalbe, odnosno dokazi o ispunjenju svih kriterijuma: sportskih, infrastrukturnih, personalno – administrativnih, pravnih i finansijskih.

Žalbe su podneli Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Novi Pazar.

Žalbu je, kako se navodi saopštenju, podnela i Jagodina, ali je taj klub pre sastanka obavestio Komisiju da odustaje od postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Članovima komisije su podneti svi dokazi o ispunjenju kriterijuma, odnosno izveštaji eksperata o određenim kriterijumima.

Zbog obima tog materijala, članovi Komisije za žalbe doneli su odluku da deo materijala pregledaju danas, a ostatak do srede, 27. maja, kada će biti donete i konačne odluke o svim žalbama.

Rok za prijavu klubova koji su dobili licencu za učestvovanje u evropskim takmičenjima u sezoni 2015/16, je petak 29. maj 2015. godine, piše u saopštenju FSS.