Večiti u NBA ritmu: Partizan i Crvena zvezda posle 48 sati večeras ponovo na parketu

Pakleni ritam Superlige Srbije se nastavlja. Crvena zvezda posle pobede nad Metalcem odlazi na megdan Tamišu, dok Partizan u srpskom hramu košarke dočekuje FMP iz Železnika. Dueli su zakazani za 19 časova i 30 minuta.

 

KLS 10. kolo:

18.00 Metalac Farmakom – Mega Leks

19.30 Partizan NIS – FMP

19.30 Tamiš – Crvena zvezda Telekom

20.00 Konstantin – Vojvodina Srbijagas

– U timu još imamo rovitih igrača, a ovako zgusnut raspored utakmica nam otežava njihov potpun oporavak. U svakom slučaju i u duelu protiv Tamiša u Pančevu idemo na pobedu. Naš cilj do kraja ligaškog dela sezone se zna, a to je da sačuvamo prvo mesto koje će nam u plej-ofu mogućiti prednost domaćeg terena. Meč protiv Tamiša zahtevaće naš maksimalno ozbiljan pristup. Želimo da osvojimo nove bodove, ali i da uradimo neke stvari koje će nam biti značajne za finiš sezone – kaže trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić.

Zanimljivo je istaći da je tokom svoje bogate igračke karijere Dejan Radonjić svojevremeno nosio dres pančevačkog Profikolora.

 

Bilo je to sada već davne davne 1993. godine. Zaista mi je bilo te sezone mnogo lepo u Pančevu. Ono što najviše pamtim su divan grad i zaista divni ljudi. Stekao sam tamo mnogo prijatelja. Interesantno je da će mi ovo biti prvi zvanični meč u Pančevu od kako sam otišao iz Profikolora 1994. godine. Bila je to zaista dobra sezona za mene i moram da još jednom naglasim da me lepe uspomene vezuju za taj grad. Iz tog razloga ću se potruditi da se moja ekipa u što boljem svetlu pokaže pančevačkoj publicizaključio je Radonjić. 

S druge strane, ekipa Partizana je u devetom kolu Superlige Srbije u Sremskoj Mitrovici savladala Mega Leks i sa važnom pobedom iza sebe dočekuju naredni duel. U dvoranu „Pionir” dolazi ekipa FMP Železnik, koja će još jednom odmeriti snage sa aktuelnim šamopionom. Meč je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

 

Podsetimo, tim Duška Vujoševića i ekipa iz beogradskog predgrađa susreli su se u tećem kolu domaćeg šampionata kada su crno-beli slavili rezultatom 61:56.