Vejn Runi novi kapiten reprezentacije Engleske

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi novi je kapiten reprezentacije Engleske, saopštio je danas selektor te ekipe Greg Hodžson.

Runi (28) je kapitensku traku državnog tima nasledio od fudbalera Liverpula Stivena Džerarda, koji se povukao iz reprezentacije posle Svetskog prvenstva u Brazilu i eliminacije u grupnoj fazi.

– Ostvario mi se san i sa ponosom ću nositi kapitensku traku. Nadam se da će me navijači podržati. Zahvalan sam Roju i stručnom štabu što imaju poverenja u mene. Razgovaraću sa Stivenom o ovome, imali smo odličan odnos od prvih zajedničkih nastupa za reprezentaciju do naše poslednje utakmice u Brazilu. Siguran sam da će mi pomoći ako mu bude trebao njegov savet –  rekao je Runi.

Runi, koji je i kapiten Mančester junajteda, za reprezentaciju Engleske do sada je odigrao 95 utakmica i postigao 40 golova.

On je u oktobru 2012. godine bio kapiten Engleske u utakmici protiv San Marina, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Vejn je očigledan izbor. Bio je u prošlosti kapiten reprezentacije. Dugo smo razgovarali i spreman je da podnese pritisak koji ta traka nosi. To je važno – rekao je selektor Engleske Roj Hodžson.

Runi će predvoditi Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Norveške, 3. septembra na Vembliju, a prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Engleska će igrati pet dana kasnije na gostovanju protiv Švajcarske.