Veličković: Izvinjavam se Aleksandru Đorđeviću, igračima, Savezu i košarkaškoj javnosti

Kako prenosi B92, srpski košarkaš Novica Veličković izvinio se selektoru Đorđeviću i košarkaškoj javnosti što nije na vreme saopštio da ne može da se odazove pozivu za SP.

– Želeo bih da se izvinim selektoru Aleksandru Đorđeviću, igračima, Savezu i košarkaškoj javnosti zato što nisam blagovremeno obavestio selektora o svojoj odluci – kaže Veličković.

– Istina je da sam imao ogromnu želju da igram i da smo bili u kontaktu, ali kako se bližio datum okupljanja, pojavilo se pitanje da li ću moci da izdržim gust raspored utakmica na nivou koji se od mene očekuje – dodao je novi košarkaš turskog Trabzona.

Veličković se nada da će selekcija Srbija ispuniti ciljeve na predstojećem Mundobasketu, koji počinje 30. avgusta.

– Selektoru se još jednom iskreno izvinjavam na nesmotrenom postupku, zbog kojeg se pre svega ja osećam veoma loše. Verujem da će ciljevi biti ostvareni i da ce reprezentacija Srbije i selektor Đorđević biti uspešni – zaključio je Veličković.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije Veličković je debitovao 2007. na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na srebrnu medalju 2009. u Poljskoj, kao i godinu dana kasnije na SP u Turskoj, kada je Srbija bila četvrta.