Veličković za Dnevno.rs: Uz sve poteškoće momci u Partizanu se bore

novica veličković
instagram/novica_velickovic

Nekadašnji igrač Partizana i Real Madrida Novica Veličković vratio se na staro mesto uspeha kako bi propratio crno-bele u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde. U razgovoru za naš portal osvrnuo se o sezoni u Turskoj, svom zdravlju, ali i Partizanu.

Veličković je svojevremeno kao igrač Partizana proglašen za „zvezdu u usponu“ u Evroligi. Usledio je odlazak u Real Madrid, ali serija teških povreda kolena je dosta uticala na nastavak karijere.

 

Posle selidbe u Nemačku, pa onda i neočekivani odlazak u Mega Vizuru čini se da se Veličković skrasio u Turskoj gde sa uspehom igra za Trabzon.

Zavaršili smo odlično. Nismo uspeli da se plasiramo u finale, mogu da kažem da je za Trabzon ovo bila najbolja sezona u istoriji kluba. Sledeće samo da ponovimo. Kod njih je košarka nova stvar. Imali su sekciju i ranije, uvek su se borili za opstanak, a sada plej-of. Grad nije košarkaški, već fudbalski, ali smo na kraju imali veliku podršku. U gradu su fanatici, nema stranih navijača, samo onih koji navijaju za Trabzon – rekao je Novica Veličković za Dnevno.rs.

Srpski internacionalac je imao nekoliko operacija na kolenu, a prema njegovim rečima sada je sve znatno bolje.

– Imao sam dobrih godinu dana, sve sam odradio u maskimalnom ritmu. Mogu samo da budem zadovoljan – dodao je Veličković koji će i naredne sezone igrati za Trabzon.

Upitali smo sjajnog krilnog centra za kraj kako vidi ovu ekipu Partizana?

Žao mi je što Partizan korz Jadransku nije izborio Evroligu. Igrači se uz velike potiškoće, uz neveliku rotaciju i uz ne previše iskustva stvarno maksimalno bore i na tome im treba čestitati – zaključio je Veličković za Dnevno.rs.