Velika noć za srpsku atletiku: Ivana Vuleta dominantno odbranila svetsko zlato!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Beogradu, najboljim skokom ove godine - 7.06 i tako odbranila svetsku titulu osvojenu 2019. godine u Birmingemu.

Foto: screenshot/rts

Ivana Vuleta je ostvarila dva cilja koja je postavila pred početak Svetskog prvenstva u Beogradu – jedan je bio da odbrani zlato, a drugi da se približi svom rekordu (7.24).

Najbolja srpska atletičarka nikada nije izgubila pred domaćom publikom, pa je i sada bila na visini zadatka i, pred oko 10.000 ljudi u prestonici Srbije, osvojila svetsku titulu.

Vuleta je odbranila zlato osvojeno u Birmingemu 2019. godine, najboljim skokom ove godine – 7.06, koji je ostvarila u četvrtoj seriji.

Samo pet ispravnih skokova je viđeno u prvoj seriji – među deset takmičarki koje su napravile prestup bile su i Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

Kvaneša Burks je sa 6.77 bila najbolja u prvoj seriji, Tifani Flin je skočila sedam centimetara manje, a Rut Usoro je skočila 6.69.

Ivana je u drugoj seriji preuzela prvo mesto skokom od 6.89, najboljim skokom ove godine.

Milica Gardašević je ponovo prestupila, a na drugo mesto se probila Tifani Flin, skokom od 6.78.

U trećoj seriji je Ivana daleko skočila, ali je napravila prestup, dok je Milica Gardašević skočila 6.59.

Brum i Ugen su zablistale u trećoj seriji, pa je Nigerijka došla do drugog mesta skokom 6.85, a Ugen iz Velike Britanije do trećeg sa 6.82.

“Arena” je proključala posle četvrte serije, kada je Ivana Vuleta skočila 7.06, što je njen najbolji skok od 2017. godine. Popravila je rezultat iz druge serije i zacementirala prvu poziciju, što nisu pokvarili ni prestupi u petoj i šestoj seriji.

Srebro je osvojila Niegerijka Ese Brum skokom od 6.85, a bronzana medalja pripala je Lorejn Ugen iz Velike Britanije rezultatom 6.82