VELIKAN MEĐU VELIKANIMA! Siniša Mihajlović biće član ITALIJANSKE KUĆE SLAVNIH, a evo kako je to objavila NJEGOVA SUPRUGA

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, koji je preminuo prošlog decembra posle duge borbe sa leukemijom, postaće član Kuće slavnih italijanskog fudbala.

Foto: screenshot/youtube.com/Crvena zvezda

Ogromnu čast velikanu fudbalske igre koji je punu afirmaciju stekao igrajući u Seriji A za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a potom i kao trener, ukazali su uticajni ljudi iz sveta sporta u Italiji. Ime Siniše Mihajlovića naći će se među desetoricom odbranih.

Ovu vest sa oduševljenjem dočekala je i porodica Siniše Mihajlovića. Njegova supruga Arijana podelila je informaciju na društvenim mrežama, uz zajedničku fotografiju sa mužem na kojoj je pisalo:

– Siniša Mihajlović, moj heroj!

View this post on Instagram

A post shared by Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic)

Pored Siniše Mihajlovića u italijansku Kuću slavnih ući će – Đanfranko Zola, Zinedin Zidan, Žoze Murinjo, Alesandro Altobeli, Kristijan Đireli, Ernesto Pelegrini i Erno Egri Erbštajn.

Siniša Mihajlović karijeru je počeo u rodnom Borovu, da bi potom preko Vojvodine i Crvene zvezde, sa kojom je postao 1991. evropski i svetski prvak došao u Italiju. Ukupno 14 sezona igrao je u Seriji A, upisao je 470 utakmica i dao 76 golova. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fjorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu.

Siniša Mihajlović bio je majstor slobodnih udaraca i kao igrač će zauvek po tome ostati upamćen. Bukvalno, imao je top u svojoj levici. Od 1992, kada je stigao u Romu, pa do 2006, kada je završio karijeru u Interu, Miha je dao čak 28 golova iz slobodnjaka i još je rekorder, zajedno sa Andreom Pirlom.