VELIKI KORAK KA TOP 16! Crveno-beli zabeležili četvrtu pobedu u Evroligi, Zvezda – Neptunas 79:62

Košarkaši Crvene zvezde Telekom su u Kombank Areni uspeli da zabeleže i četvrtu pobedu u Evroligi i tako napravili veliki korak ka TOP 16 fazi. Crveno-beli su savladali Neptunasa 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15).

Ekipa Dejana Radonjića je stigla do četvrte pobede u eltinom takmičenju, a uspela je da nadoknadi i razliku iz poraza u Litvaniji.

Moguće je da će timu Dejana Radonjića i ove četiri pobede biti dovoljne za prolaz, ali još jedan trijumf u naredna tri duela bi svakako i matematički osigurao taj podvig.

NAJAVA I TOK MEČA:

Litvanski tim je ostao dužnik crveno-belima pošto su u drugom kolu u neizvesnoj završnici savladali beogradski tim sa 83:81. Zvezda je čak imala i šut za pobedu na tom meču, ali je Vilijams bio neprecizan za tri poena.

Oba kluba imaju po tri pobede i poraza u dosadašnjem toku takmičenja.

Evroliga – Grupa D, sedmo kolo:
četvrtak:

19.00 Crvena zvezda – Neptunas 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15).
20.45 Laboral Kuća – Olimpijakos
petak:
21.00 Valensija – Galatasaraj
Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral 2-4, Valensija 1-5.

 

Podsetimo, Evroliga će odati počast Marku Ivkoviću minutom ćutanja u znak sećanja na njega pred početak svih utakmica u Evroligi i Evrokupu ove nedelje.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegovu ekipu čeka težak susret sa kvalitetnim protivnikom u Evroligi, i da je svestan važnosti utakmice sa Neptunasom u Evroligi.

Prilikom izvlačenja grupa, govorilo se da smo imali veliku sreću da smo dobili tim koji neće moći da parira po kvalitetu i da neće moći nikoga da dobije. Ispostavilo se da to nije tako, a sada je Neptunas u situaciji da se ravnopravno bori za plasman u Top 16. Znamo da nas čeka težak meč protiv ozbiljnog protivnika rekao je Radonjić.

Zvezda je apelovala na navijače da navijaju sportski i da ne ubacuju predmete u teren, a posebno da ne skandiraju uvredljive parole.

Na dan utakmice za sve navijače iz unutrašnjosti sa važećim sezonskim karatama, kao i vlasnicima dnevnih ulaznica za meč sa Neptunasom, obezbeđen je popust od čak 30 odsto na povratne i jednosmerne karte do Beograda.

Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu…

Prva četvrtina: Domaćin dominantan, Zvezda odlična u odbrani!

Crvena zvezda – Neptunas 22:14

Sigurno je domaćin započeo večerašnju igru. Prve poene za Zvezdu postigao je Bobi Marjanović, u nastavku je upravo zahvaljujući njemu, ekipa Dejana Radonjića stigla u vođstvo od 10:3. Trojku je pogodio Sinica i smanjio na 10:6. Jaka Blažič prelepim prolazom poentira za četvrti poen na meču i prednost od 14:8. Odmah u sledećem napadu Neptunasa, večeras razigrani Bobi fantastičnom rampom zaustavlja protivnika. Dugo se nije menjao rezultat,a onda dva brza koša sa obe strane, uključujući i odličan prodor Markusa Vilijamsa (16:10). Do svog osmog poena stiže Marjanović za Zvezdinu najveću prednost večeras – 18:10. Do prve dvocifrene prednosti domaćin dolazi zahvaljujući Blažiča, a potom i Dženkisa – 22:10. Odbrana je do kraja prve deonice odradila najveći deo posla. Neptunas je sa četiri poena u finišu smanjio na 22:14. Zvezda apsolutno kontroliše tok meča…

Druga četvrtina: Litvanci serijom od 19/0 prave rezultatski obrt!

Crvena zvezda – Neptunas 13:23

Sigurna je Zvezda bila i u drugoj deonici. Bobi je nastavio sa odličnom igrom, a Blažičeva trojka ponovo je donela dvocifrenu prednost – 27:16. Jaka je bio siguran i sa linije penala (29:16). Upisuje se i Cirbes – 31:18, a potom sjajni Luka Mitrović bio je odličan u odbrani, a potom je usledilo i sjajno zakucavanje (33:18). Neptunas je u nastavku napravio mini seriju od 10:0, sa tri vezane trojke (33:28). Zvezdu nije hteo koš u tim momentima, a gosti su to iskoristili – 33:30. Dejan Radonjić je zatražio tajm aut. Za razliku od prve četvrtine, kada je Zvezdina odbrana bila na vrhunskom nivou, u ovoj deonici to nije tako. Neptunas je napravio seriju od 14:0 – 33:32. Domaćin nije mogao da se sastavi, a greške su se samo nizale… Litvanci dolaze do prvog vođstva 34:33, a potom još jedna trojka za seriju od 19:0 i prednost 37:33. Konačno Marjanović poetira i prekida seriju Neptunasa! (35:37). Kraj druge četvrtine…

Treća četvrtina: Veliki preokret crveno-belih!

Crvena zvezda – Neptunas 27:10

Buđenje domaćina na početku treće deonice. Laki poeni, a potom i trojka Blažiča za novo vođstvo Zvezde – 40:37. U nastavku odlična saradnja Vilijamsa i Branka Lazića, ubrzo i trojka JAKE BLAŽIČA ZVEZDA VODI – 45:39. Zvezda u ovoj četvrtini ponovo igra u svom prepoznatljivom stilu. Markus Vilijams nastavlja sa odličnim asistencijama, ovog puta dobacio je Bobiju, koji postiže lake poene (47:39). Fantastičan Marjanović postiže i 18 poen na meču, Zvezda ponovo dominanta – 49:39. Laki poeni sa obe strane, domaćin održava vođstvo, trojka i Dženkisa (56:43), Zvezda sigurna… Do kraja se prednost održavala, a domaćin je u poslednju deonicu ušao sa „+15” (62:47).

Četvrta četvrtina: Čuvala se i održavala prednost! 

Crvena zvezda – Neptunas 17:15

U poslednjoj četvrtini nije bilo dileme. Zvezda je uz dobru odbranu i odličnog Marjanovića u napadu lako čuvala i uvećala prednost. U nekoliko navrata je razlika otišla na „+20”, pa je na kraju ostvarena ubedljiva pobeda.