Kanga, Boaći, Frimpong i Ruiz vize mogu da izvade u Budimpešti ili Astani. U klubu se nadaju da će UEFA pritisnuti Kazahstance.

 

Crvena zvezda neočekivano se našla u velikom problemu pred prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša jer stranci Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Abraham Frimpong i Džon Ruiz nemaju vizu i ne mogu da uđu u Kazahstan!

S obzirom da Kazahstan nema ambasadu u Srbiji, vize mogu da se izvade najbliže u Budimpešti ili u Astani, gde Zvezda nije imala nameru da sleće jer je taj grad udaljen više od 500 kilometara od Pavlodara. U Ljutice Bogdana su verovali da će im kazahstanska ambasada u Mađarskoj izdati vize jer su ih na vreme kontaktirali još 21. juna. Međutim, nedavno dobijen odgovor da će „stranci dobiti vizu u Astani i da to ne mogu (a pre da neće) da urade u Pavlodaru“ – upalio je alarm!

U Crvenoj zvezdi su kontaktirali UEFA, koja je zvala FF Kazahstana u vezi problema sa vizama ali je dobila isti odgovor – mogu da se dobiju samo u Astani. Uprava, ako se sutra ništa ne promeni, nema mnogo opcija. Može da pošalje sve strance za Astanu preko Frankfurta kako bi dobili vize, ali bi ih time psiho-fizički iscrpela zbog džet-lega. Zatim, može da promeni rutu leta i sleti u Astanu ali izgubi dodatna dva sata i svoj let od Beograda produži na preko 10 časova. A, može da igra meč bez ovog kvarteta stranaca!

Trener Vladan Milojević sada ima ozbiljan problem jer je na treninzima uigravao Gelora Kangu koji je trebalo da igra iza Boaćija. Da nevolja po crveno-bele bude veća, najskuplje pojačanje Aleksadnar Pešić lakše se povredio i neizvestan je za prvi meč u Pavlodaru, pa bi Milojević bez Boaćija imao na raspolaganju Pavkova i mladog Vučićevića. U odbrani Saviću će verovatno društvo na štoperskom paru praviti Le Talek, a Donaldu će na mestu zadnjeg veznog pomagati Jovičić.

U Ljutice Bogdana se još uvek nadaju da će UEFA ipak pritisnuti Kazahstance da vize kvartetu stranaca Zvezde izdaju u Pavlodaru. Ako se i dalje nastavi ova prljava igra, uprava će izabrati jednu od solucija koja im preostaje.loading...