VELIKI PROBLEM ZA SRBIJU: Posle Jokića još jedan as ne može da pomogne reprezentaciji

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imaće šansu da se sa Atlantom bori za finale NBA lige, ali je pitanje da li će biti spreman za seriju protiv Milvoki baksa. Bogdanović ima problema sa povredom desnog kolena, zbog čega je u majstorici sa Filadelfijom igrao samo u prvom poluvremenu, dok je drugo presedeo na klupi sa longetom na nozi.

screenshot/youtube.com/FIBA - The Basketball Channel

Atlanta se plasirala u finale Istočne konferencije pobedom nad Filom u majstorici, rezultatom 103:96.

Bogdanović je zbog problema sa povredom kolena igrao samo u prvom poluvremenu i sakupio je 21 minut na parketu. Za to vreme je postigao četiri poena (2/8 iz igre, 0/4 trojke), uz po dva skoka i asistencije.

Srpski bek očigledno oseća nelagodnost u desnom kolenu, što se odražava i na njegove procente šuta, pa je u tom segmentu u poslednje tri utakmice bio veoma slab.

U drugom poluvremenu majstorice nije ni ulazio u igru već je presedeo na klupi sa longetom na nozi.

To će biti problem za Hokse, ali i selektora Srbije Igora Kokoškova, jer “orlove” prvo očekuje kvalifikacioni turnir u Beogradu, a onda, nadamo se, i nastup na Olimpijskim igrama.

Bogdan će, izvesno je, propustiti turnir u srpskoj prestonici, a od težine povrede zavisiće i eventualni nastup u Tokiju.