VELIKI RIVAL PODRŽAO SRPSKOG TENISERA: “Novak je sjajan sportista, nije ovo zaslužio”

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, zbog problema sa ramenom, bio je prinuđen da preda meč osmine finala Ju Es Opena Stenu Vavrinki, što je njujorška publika oštro osudila.

BETA

Ipak, dan nakon predaje oglasile su se mnoge teniske zvezde i pružile podršku srpskom teniseru. Među njima je i Rafael Nadal, koji je nakon pobede nad Marinom Čilićem, rekao da Đoković nije zaslužio zvižduke i da je njemu najteže u toj situaciji.

– Naravno da ne zaslužuje zvižduke. On je sjajan sportista i ako je morao da prekine meč, onda zaista nije bio u stanju da nastavi da igra. Za njega je to mnogo bolnije nego za bilo koga drugog na tom stadionu – smatra Nadal.

Dodao je i da je svetski broj jedan time propustio sjajnu priliku da osvoji novu Grend slem titulu.

– Igrao je na jednoj od svojih omiljenih podloga, dolazi posle trijumfa na Vimbldonu i bila je ovo sjajna prilika za još jedan trofej – kaže španski teniser.

U četvrtfinalu Španac će odmeriti snage sa argentinskim teniserom Dijegom Švarcmanom, a sada je istakao da je posebno zadovonjan svojim servisom.

– Dobor serviram. Mislim da se moj servis poboljšao u poslednnjih nekoliko godina. Imao sam dobar prvi servis, ali i drugi. To je nešto na čemu naporno radim – završio je Španac.