VELIKI SKANDAL U MAJAMIJU: Oglasio se i Novak i JEDNIM TVITOM zapušio usta svima (FOTO)

Novak Đoković je iskoristio Tviter da pruži podršku Vaseku Pospišilu, koji je u centar pažnje svetske i teniske javnosti dospeo nakon rasprave sa prvim čovekom ATP tura Andreom Gaudencijem.

Printscreen Twitter/@atptour

“Zbog svega, trenutno nisam u Majamiju. Međutim, Vasek Pospišil je moj dobar prijatelj i saosećam sa njim svim srcem. Igrači na turu će se složiti da je on jedan od momaka sa najvećim integritetom i čovek koji brine za dobrobit svih drugih tenisera. Nadam se da će igrači shvatiti značaj zajedništva”, napisao je Đoković na svom Tviteru.

Pospišil je tokom meča protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda izgubio živce u završnici prvog seta, kada je 67. teniser planete prvo polomio reket, da bi pri set poenu ušao u verbalnu raspravu sa glavnim sudijom.

Iako je delovalo da je u pitanju nezadovoljstvo zbog loše igre, Kanađanin je otkrio da je problem nastao zapravo pre početka meča, kada je prisustvovao, kao predstavnik Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), sastanku sa čelnicima ATP.

Tom prilikom je istakao da je Gaudenci na njega vikao tokom čitavog toka sastanka, zbog čega je na teren izašao nervozan.

“Želeo bih da uputim izvinjenje zbog svog ponašanja na terenu u Majamiju. Pokazao sam nepoštovanje prema igri koju volim i zbog toga mi je neopisivo žao. Razlog je to što sam se osetio izuzetno izuzetan manjak samopouzdanja tokom sastanka između prestavnika ATP tura i igrača. Potcenio sam uticaj tih emocija na mene sve dok nisam kročio na teren. Ponovo, izrazio bih žaljenje zbog ponašanja i rečnika koji sam tom prilikom upotrebio”, napisao je Kanđanin.

Pospišil je meč završio porazom od 2:1, a tokom meča je, iako mu je glavni sudija objašnjavao da on nema nikakve veze sa čelnicima ATP tura, i pored toga reketom poslao lopticu daleko van granica igrališta.

Kada mu je sudija pripretio da će biti diskvalifikovan, Pospišil je najavio da će podneti tužbu protiv ATP:

“Prvi čovek ATP je sat i po vremena vrištao na mene jer sam pokušao da ujedinim igrače. Sat i po! Je**ni se*onja. Zašto podržavam ovu je**nu… Ako me izbacite, rado ću tužiti ovu organizaciju”, rekao je besni Pospišil.