‘Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako Vučić to ne dozvoli’

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegovi košarkaši dočekuju Cibonu u finansijski vrlo teškom trenutku i rekao da vlast opstruira rad kluba.

– Mnogo puta sam ponavaljao priče o našoj situaciji, o tome što smo izgubili šest igrača iz prošle sezone i morali ponovo da pravimo ekipu. Osnova selekcije je dobra, ali je potrebno mnogo rada i misionarske posvećenosti košarci da bismo napredovali – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizaanske lige. Posle osam kola Partizan ima po četiri pobede i poraza, a Cibona tri pobede na u nedelju od 19 časova u hali Pionir igraju protiv Cibone utakmicu devetog kola Jadri pet poraza.

Po nalazu regionalnih marketinških stručnjaka koji su koristili posebne statističke formule, košarkaški klub Partizan i teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković su najbolji brendovi Srbije. Vujošević je rekao da mu je drago što je njegov klub izabran, ali da ne zna kada će ekipa biti plaćena.

– Kako to da je najbolji sportski brend došao u situaciju da se urušava? Ekipa koja igra nije plaćena i mi ne znamo kako ćemo je platiti. Sponzorstvo NIS-a odlazi na porez i kamatu, a za Telekom ne znam šta se čeka, pretpostavljam odluka vlasti. To što je Partizanov radnik pokušao da se ubije je tragično, ali to govori u situaciji o državi. Kao i to što je prošle nedelje potpukovnik u penziji naoružan došao ispred vlade – rekao je on.

Vujošević je naveo da veliki državni sponzori ne mogu da se dobiju bez političke volje.

– Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako Vučić to ne dozvoli. Ali, neke druge stvari kao što je nezakazivanje utakmice u isto vreme sa fudbalskim klubom, to sigurno može. Bez obzira koliko je marketing sposoban ili nesposoban, bez političke volje ne mogu da se dobiju državni sponzori. U takvoj situaciji dočekujemo Cibonu i pobeda nam je jako važna – rekao je on.