MUSLIN U BEČU ČEKIRA KARTU ZA RUSIJU: “Previše smo TRUDA uložili da bismo sve UPROPASTILI”

Slavoljub Muslin
Beta/Branislav Božić

Selektor je upozorio da su poslednji uspesi reprezentacije promenili mentalitet tima, ali i da konačni cilj još uvek nije ostvaren.

 

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. Pobedom nad Austrijom, Srbija bi obezbedila prvo mesto koje direktno vodi na Mundijal.

– Naš mentalitet se malo promenio, ako uopšte može da se promeni. Momci znaju šta im je činiti. Na meni je da ih upozorim, ali nemam sumnju. Dugo su radili i mnogo truda uložili da bismo došli u ovu situaciju i bilo bi šteta da sve upropastimo u ove dve utakmice zbog tog našeg, srpskog mentaliteta – rekao je Muslin novinarima u Beogradu.

Do kraja kvalifikacija su ostale još dve utakmice, a Srbiji je za direktan prolaz na Mundijal potrebna jedna pobeda u preostale dve utakmice.

– Napravila se atmosfera kao da smo već na Svetskom prvenstvu, ali moramo da odradimo ove dve utakmice. Verujem u ove momke i ne bih se prihvatao dužnosti da nisam. Nisam mislio da će biti ovolika bodovna razlika, situacija je povoljnija nego što sam mislio da će biti. Mislio sam da će biti teže, ali ponavljam, ništa još nismo završili. Sve još zavisi od nas. Pokušaćemo već u prvoj utakmici da obezbedimo plasman. Lakše je reći nego uraditi, ali idemo na tri boda. Imaćemo popravni ako se nešto ne daj Bože desi – navodi seletor Muslin.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. Sa pobedom nad Austrijom obezbedila bi prvo mesto koje direktno vodi na Mundijal.

Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i tri dana kasnije dočekati Gruziju u Beogradu, u poslednja dva kola kvalifikacione Grupe D.

Na spisku reprezentacije su:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Milunović (BATE), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić i Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal).

Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjanđin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).