VELIKI USPEH ODBOJKAŠICA: Srbija posle preokreta obezbedila plasman na Olimpijske igre (VIDEO)

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da ekipa mora da bude zadovoljna plasmanom na Olimpijske igre.

OSS

– Moramo da budemo zadovoljni plasmanom na četvrte Olimpijske igre zaredom. Pre 15 ili 20 godina je to bio san, samo da odemo tamo. To je veliki uspeh – rekao je Terzić posle turnira u Vroclavu.

Srpske odbojkašice su se plasirale na Olimpijske igre u Tokiju pošto su u nedelju uveče osvojile turnir interkontinentalnih kvalifikacija.

Srbija je ostvarila sve tri pobede u Vroclavu, poslednju i odlučujuću nad domaćinom Poljskom.

– Nije bila najbolja naša igra, ali nadam se da će ovim rezultatom i zamajcem, Evropsko prvenstvo odbojkašice igrati u još boljem raspoloženju i još boljoj formi – kazao je Terzić.

Najefikasnija u pobedi nad Poljskom Tijana Bošković čestitala je plasman na Olimpijske igre.

– Znali smo da neće biti lako, Poljska ima ozbiljnu ekipu i igrala je pred domaćom publikom koja je bila njihov igrač više. Nismo pokazale najvažniju igru, ali je najvažnije da smo pobedile i da nismo posustale – rekla je Tijana Bošković.

Kapiten ekipe Maja Ognjenović je kazala da je očekivala tešku utakmicu protiv Poljske.

– Veoma sam ponosna jer nije bilo lako, zaista. Još nismo na vrhuncu forme, ali na želju i zajedništvo možemo da dobijemo, nekad ne presuđuje suvi kvalitet. Presrećne smo – kazala je Maja Ognjenović.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je očekivao plasman na Olimpijske igre.

– Velika je važnost ovog turnira, normalno da je veliko psihološko opterećenje. Ekipa je pokazala zbog čega je svetski i evropski prvak. Neću da kažem da nismo očekivali, očekivali smo. Poljska je dala možda malo veći otpor nego što smo očekivali. Očekivali smo plasman, ali Poljska je dala veći otpor – rekao je Gajić.