VELIKO OLAKŠANJE PRED DERBI: Partizan će igrati EVROPSKA TAKMIČENJA!

FK Partizan
Facebook.com/FKPartizanBG

FK Partizan će nastupiti u evrokupovima ove godine, uprkos optužbama UEFA koje su na adresu srpskog vicešampiona stigle sredinom januara.

 

Crno-beli su uspeli da sklope sporazum sa Evropskom fudbalskom federacijom o suspendovanju jednogodišnje zabrane igranja na međunarodnoj sceni, nezvanično saznaje B92.

Potpisani dokument bi u toku dana trebalo da stigne u Humsku, a potom da bude prosleđen Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, kojem se Partizan žalio nakon izricanja kazne.

U ovakvim slučajevima sud najčešće prihvata dogovor strana u sporu, dogovor se verifikuje i predmet stavlja ad akta. To znači da više neće biti prepreka da crno-beli naredne sezone igraju u Evropi.

U zamenu za kaznu Partizan će dobiti pojačani monitoring iz UEFA, s tim što ako ponovo bude imao „rupa u finansijama“ posledice bi mogle da budu katastrofalnije nego što je to sada bio slučaj.

Partizan je bio na meti UEFA zbog 2,5 miliona evra neplaćenih dugova, zaključno sa septembrom 2016. godine. Najveći deo tog novca je na ime poreza i doprinosa, koji su crno-beli obavezni da plate državnim organima u Srbiji.