VELIKO PRIZNANJE: Beograd domaćin završnog turnira Lige šampiona u američkom fudbalu

Završni turnir evropske IFAF Lige šampiona održaće se u julu u Beogradu, saopštila je danas Srpska asocijacija američog fudbala (SAAF).

 

U saopštenju SAAF ocenuje se da je odluka Međunarodne federacije američkog fudbala (IFAF) da Srbiji dodeli organizaciju fajnal fora „veliko priznanje” i „velika čast” za domaći savez, koji će organizovati turnir od 24. do 26. jula.

Klub Vukovi iz Beograda je trenutno vicešampion Evrope, a ovako će imati priliku da pred domaćim navijačima osvoji trofej.

Ogromno mi je zadovoljstvo da potvrdim da je Beograd jednoglasnom odlukom dobio organizaciju „fajnal fora” na sastanku takmičarskog komiteta IFAF. Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali je i prevashodno velika obaveza da Srbiju i Beograd predstavimo u što boljem svetlu. Ovo je i veliki podsticaj daljem razvoju ovoga sporta u Srbiji i nadam se da ćemo svi ovo pravilno iskoristiti da učinimo ovaj sport jos popularnijim u Srbiji i u regionu – preneo je SAAF reči organizatora turnira Gorana Nišavića.

Za sada se ne zna ko će sve učestvovati na turniru, jer se još odvijaju takmičenja po grupama, osim Vukova, koji su sigurni učesnici. Moguće je da će na turniru učestvovati aktuelni šampion Helsinki Rosters, koji je prošle godine pobedio Vukove.

SAAF je ocenila da će ovo biti najveći događaj u istoriji američkog fudbala u Srbiji.