Venger nastavlja saradnju sa Arsenalom! Potpisaće se ugovor vredan 29 miliona evra

Menadžer Arsenala Arsen Venger potpisaće novi trogodišnji ugovor sa londonskim klubom vredan 24 miliona funti, odnosno 29 miliona evra, prenose mediji.

Venger je osigurao toliko vredan ugovor posle trijumfa ‘tobdžija’ u FA kupu, u kojem je Arsenal došao do prvog trofeja posle devet godina.

Prema pisanju engleskih medija, Vengerova prethodni ugovor je bio vredan 6,89 miliona funti po sezoni, što znači da će dobiti povišicu.

Zahvaljujući novom ugovoru, Venger će biti četvrti najplaćeniji trener na svetu iza Marčela Lipija, Žozea Murinja i Pepa Gvardiola.

Venger je posle trijumfa u FA kupu priznao da je sumnjao da li je Arsenal na pravom putu da prekine post, ali da se nada da će svi videti pozitivne strane trijumfa nad Halom sa 3:2 posle preokreta.

– Iskreno sam sumnjam u sebe. Živimo u svetu gde vam ljudi stalno govore šta niste uradili, nikada vam ne kažu da ste nešto uradili dobro. Takođe verujem da je kvalitet kluba u konstantnosti, a potom posebno igrači koji vam donose trofeje. Kvalitet te konstantnosti je važan za klub i na tom polju smo mi bili bolji od svih ostali. Postoje samo dva kluba u Evropi koji su se 17 godina zaredom kvalifikovali za Ligu šampiona, a to zahteva posebne vrednosti unutar kluba – istakao je Venger, koji je na klupi Arsenala od 1996. godine.