Venger: Zaslužili smo trofej, devet godina smo čekali na to

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegova ekipa zaslužila da slavi i osvoji trofej posle devet godina.

Fudbaleri Arsenala osvojili su trofej u FA kupu, pošto su na Vembliju, posle produžetaka, pobedili Hal Siti sa 3:2. Ekipi Arsena Vengera ovo je prvi trofej još od 2005. godine. Poslednji trofej Arsenal je, takođe, osvojio u FA kupu, a tada je u finalu u Kardifu pobedio ekipu Mančester junajteda.

– Devet godina smo čekali trofej. Mislim da smo ga zaslužili i nadam se da ćemo narednih godina biti još jači – rekao je Venger posle meča.

Defanzivac Arsenala Kiron Gibs je kazao da njegova ekipa na ovom uspehu želi da gradi sledeću sezonu.

– Ovo je veliki uspeh i veoma smo sreći. Prošlo je mnogo godina i mislim da su momci zaslužili ovo zbog cele sezone… Želimo da na ovom uspehu gradimo sledeću sezonu, ali prvo ćemo uživati u ovom trenutku – rekao je Gibs.

Arsenal je u večerašnjem meču gubio sa 2:0 već posle osam minuta igre, ali su igrači Arsena Vengera uspeli da izjednače i odvedu meč u produžetke, a pobedonosni gol postigao je Aron Remzi u 109. minutu.

– Bila je ovo teška utakmica, loše smo počeli, ali smo pokazali veliku želju da se vratimo i to je pobeda svih nas. Navijači su zaslužili ovo i želimo da to podelimo s njima. Čekali smo ovaj trenutak dugo – naveo je Bakari Sanja.